18:40 07.09.2016

ВККСУ на 2 місяці відсторонила від посади суддю Вищого госпсуду Швеця

2 хв читати
ВККСУ на 2 місяці відсторонила від посади суддю Вищого госпсуду Швеця

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) ухвалила рішення про відсторонення від посади терміном на 2 місяці судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця, якого викрили в отриманні хабара в сумі $5 тис.

Як повідомляє в середу Управління із зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, таке рішення ВККСУ ухвалила 7 вересня за результатами розгляду клопотання генпрокурора Юрія Луценка.

Як повідомлялося, 27 липня 2016 р. Ю. Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді В. Швецю у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України".

Мова йде про завершений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах; наперед неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину із штучним створенням доказів обвинувачення з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, а також у наперед неправдивих свідченнях, вчинений з корисливих мотивів.

Крім цього, 28 липня співробітники Служби безпеки України (СБУ) задокументували отримання суддею Вищого господарського суду України Віктором Швецем хабара в сумі $5 тис., а під час обшуку у нього виявили близько $300 тис. і паспорт громадянина Угорщини.

"Співробітники Служби безпеки України задокументували суддю в одному з київських кафе на отриманні 5 тисяч доларів хабара. Всього Швець вимагав від підприємця 10 тисяч американських доларів за нестворення перешкод у здійсненні комерційної діяльності. Суддя також підозрюється в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати", - повідомив прес-центр СБУ.

За інформацією прес-центру, під час обшуків в робочому кабінеті і за місцем проживання судді правоохоронці вилучили майже $300 тис., боргові розписки на загальну суму $475 тис., коштовності та паспорт громадянина Угорщини, виданий на його ім'я. Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 15 год 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА