16:32 21.09.2016

Деканоїдзе: У нас немає грошей одягнути поліцейського і дати йому зарплату, а злочинність зростає, тому що народ зубожіє

2 хв читати
Деканоїдзе: У нас немає грошей одягнути поліцейського і дати йому зарплату, а злочинність зростає, тому що народ зубожіє

Належне законодавче забезпечення і фінансування – головні складові успішної роботи українських поліцейських, зазначає голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Важливо, коли Верховна Рада підтримує Нацполіцію... Але у нас немає грошей, немає бюджету, щоб одягнути і взути поліцейських", - сказала вона в середу, виступаючи на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Глава Нацполіції зазначила, що цифри зростання злочинності ніколи не приховувалися. "Так, є зростання злочинності на 23%", - сказала вона, пояснивши, що більше половини злочинів - майнового характеру. "Проблема в тому, що наш народ зубожіє", - наголосила Х. Деканоїдзе.

Вона також критично висловилася стосовно претензій до Нацполиции стосовно пошкоджених у ДТП поліцейських автомобілів. За її словами, і раніше таке було, але ніхто не надавав цьому такої пильної уваги.

Крім того, глава Нацполіції поскаржилася на те, що кожен десятий злочин скоюється людьми, звільненими за "законом Савченко".

Х. Деканоїдзе вказала і на те, що парламентарії тривалий час не могли врегулювати питання ведення оперативно-розшукової діяльності. Глава Нацполіції нагадала, що правоохоронні органи України також очікують від законодавців ухвалення закону про проступки. "Скільки нам ще молитися, щоб ви ухвалили закон про проступки?" - сказала Х. Деканоїдзе, звертаючись до депутатів, присутніх на засіданні комітету.

Вона закликала забезпечити законодавчий супровід та належне фінансування роботи Нацполіції.

"Найголовніше – законодавча база... А без мотивації поліція стає аморфною масою", - підсумувала Х. Деканоїдзе.

Вона також попросила парламентаріїв не намагатися втягувати Нацполіцію в політику, оскільки це призведе до негативних процесів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА