13:55 23.09.2016

Азаров має особисто подати заяву для відновлення пенсіі

2 хв читати
Азаров має особисто подати заяву для відновлення пенсіі

Виплату пенсії екс-прем'єру Миколі Азарову (2010-2014) було припинено в березні 2015 року, заявляє перший заступник голови правління Пенсійного фонду (ПФ) України Микола Шамбір.

"Припинено було виплату в березні місяці минулого року. Коли він отримував особисто, я сказати не можу, тому що виплата здійснювалася через банк, і, відповідно, банк видавав пенсію людині. Він міг отримувати її особисто або за дорученням", - розповів М.Шамбір в ефірі телеканалу "112.Україна" у п'ятницю.

При цьому перший заступник голови правління Пенсійного фонду наголосив, що для відновлення виплати пенсії її одержувач має сам подати заяву, "лише особисто".

Щодо судового рішення про відновлення виплати Пенсійним фондом пенсії М.Азарову він уточнив, що "суд зобов'язав нас розглянути заяву та прийняти рішення по суті". "Ми зараз поки що оскаржили рішення цього суду. Наразі триває судовий процес", - розповів представник Пенсійного фонду.

При цьому М.Шамбір не назвав розміру пенсії, яку отримував екс-прем'єр, зазначивши, що "це конфіденційна інформація".

Як повідомлялося, 8 вересня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Подільський районний суд м. Києва зобов'язав Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві вирішити питання відновлення виплати пенсії М.Азарову та оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook відповідну постанову суду. Він також повідомив, що Пенсійний фонд уже подав апеляцію до Київського апеляційного суду.

На порталі "Судова влада України" з'явилося спростування цієї інформації та роз'яснення прийнятого Подільським райсудом рішення. "Подільським райсудом лише встановлена неправомірність відмови відповідача прийняти заяву про відновлення виплати пенсії до розгляду. Зараз постанова Подільського райсуду від 22 липня оскаржена відповідачем, а справа перебуває у провадженні Київського апеляційного адмінсуду, який перевірить законність оскаржуваного рішення", - наголошується в повідомленні.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що М.Азаров може претендувати на отримання пенсії за місцем постійного проживання в РФ. "Якщо застосовувати норми законодавства, враховуючи, що Микола Янович офіційно перебуває не на території України, то далі порядок виплати йому пенсій регулюється угодою між країнами СНД 1992 року, там передбачено, що якщо людина - громадянин України умовно переїхала до РФ, то пенсію вплачує Російська Федерація", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА