14:30 26.09.2016

Справи проти лідера "Оплоту" Жиліна буде закрито після офіційного повідомлення про його смерть

2 хв читати
Справи проти лідера "Оплоту" Жиліна буде закрито після офіційного повідомлення про його смерть

Кримінальні провадження стосовно голови організації "Оплот" Євгена Жиліна, які розслідують харківські правоохоронці, не закрито, оскільки наразі не отримано офіційного повідомлення про смерть підозрюваного, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Стосовно Жиліна розслідують провадження за ст.110 (посягання на цілісність і територіальну недоторканність України - ІФ) та ст.258-5 (фінансування тероризму - ІФ) Кримінального кодексу України (досудове слідство здійснює СБУ) та за ст. 205 (фіктивне підприємництво - ІФ) Кримінального кодексу України (досудове слідство здійснює ДФС). Наразі розслідування за цими провадженнями призупинено у зв'язку з розшуком підозрюваного. Коли буде отримано офіційне повідомлення про його смерть, їх буде закрито", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також пояснив, що офіційне повідомлення про смерть підозрюваного може бути отримано у відповідь на запит Генпрокуратури України з РФ, де, за інформацією ЗМІ, був убитий та похований Є.Жилін. Крім того, довідку про смерть підозрюваного може принести його адвокат.

Як повідомлялося, увечері 19 вересня в ресторані "Ветерок" у селищі "Горкі-2" на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков'ї (РФ) невідомий здійснив кілька пострілів із пістолета у двох відвідувачів, після чого втік. У результаті від отриманих ран помер 40-річний громадянин України, лідер організації "Оплот" Є.Жилін. Його супутника та земляка Андрія Козаря було доправлено до найближчої лікарні з кульовими пораненнями спини та шиї.

За даними слідства, вбивця очікував своїх жертв за столиком у ресторані й відкрив вогонь, щойно ті зайшли до закладу й розмістилися по сусідству. Після вбивства кілер поїхав на автомобілі з водієм, що очікував його біля ресторану.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 105 КК (убивство двох і більше осіб) і ст. 222 (незаконний обіг зброї)Кримінального кодексу РФ.

За інформацією ЗМІ, Є.Жиліна було поховано в Бєлгороді (РФ).

В Україні Є.Жилін перебуває в розшуку з 6 липня 2015 року. Проти нього відкрито справи про виведення через фіктивні фірми у 2012-2014 рр. понад 1 млрд грн, зокрема 100 млн грн комунальних підприємств Харкова. Крім того, Управління СБУ в Харківській області здійснює розслідування за фактом фінансування тероризму Є.Жиліним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА