16:09 29.09.2016

ДФС затримує створення суспільного мовника

2 хв читати
ДФС затримує створення суспільного мовника

Державна фіскальна служба (ДФС) затягує припинення діяльності юридичних осіб державних телерадіокомпаній ДТРК "Крим", Севастопольська РДТРК і Національна радіокомпанія України, що заважає Фонду державного майна почати оцінку активів Національної телекомпанії України для її перетворення в ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України "(НГТУ), повідомив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

"Ми зустрічалися з Р.Насіровим (Глава Державної фіскальної служби - ІФ). Він був дуже обережним в оцінках і сказав, що якщо не буде ніяких законних заперечень, то вони все виконають, проте ДФС нічого не вирішила", - сказав він в ексклюзивному коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна".

Генеральний директор НТКУ додав, що, на його думку, своєчасному закриттю юросіб останніх трьох з 30 суб'єктів, які вже закриті, державних телерадіокомпаній заважає бюрократизація і зарегламентованості законодавчих норм, які використовують чиновники ДФС.

"Інспектори податкової служби сказали нам, що Кримська ДТРК має прямі штрафи за незакриті казначейством рахунки в Криму. Я сказав, що НТКУ готова їх оплатити. Там невелика сума - 13 тис. грн. Вони відповіли, що не візьмуть грошей з НТКУ, тому що, формально, ми не є правонаступником ", - зазначив він.

З.Аласанія додав, що якщо вихід з ситуації буде знайдено найближчим часом, можна буде встигнути завершити всі необхідні дії для початку функціонування суспільного мовника від початку 2017 року.

"Начебто до кінця року встигаємо", - прокоментував він.

НГТУ створюється на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, державної ТРК "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії "Крим", державних організацій Київської державної регіональної ТРК, Севастопольської регіональної державної ТРК, Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК " Сіверська ", Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії "Криворіжжя", Української студії телевізійних фільмів "Укртелефільм", які реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА