17:02 30.09.2016

"Південмаш" вітає можливість відновлення виробництва РН "Зеніт-3SL" для Sea Launch

2 хв читати
"Південмаш" вітає можливість відновлення виробництва РН "Зеніт-3SL" для Sea Launch

ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (ПМЗ, Дніпро) вітає можливість відновлення виробництва ракети-носія (РН) "Зеніт-3SL" для міжнародного проекту Sea Launch ("Морський старт"), анонсовану новим власником морського космодрому - холдингом S7 Group (РФ).

У заяві прес-служби "Південмашу", розміщеній на сайті в п'ятницю, зазначено, що за підсумками підписаного днями контракту між S7 Group та групою компаній Sea Launch S.A задекларовано намір нового власника вивести комплекс із консервації та розпочати пускову діяльність наприкінці 2018 року.

"Як відомо, корабель SeaLaunchCommander, платформа Odyssey з встановленим на них обладнанням ракетного сегмента, наземне обладнання в базовому порту Лонг-Біч (США), які входять до майнового комплексу "Морський старт", пристосовані для зберігання, транспортування, передпускового обслуговування і пусків ракети-носія "Зеніт-3SL", яка виробляється "Південмаші". У зв'язку з цим "Південмаш" вітає можливість відновлення проекту Sea Launch у рамках міжнародного співробітництва щодо мирного освоєння космосу", - наголошує прес-служба.

Як зазначають у ПМЗ, успішне функціонування проекту Sea Launch забезпечить задоволення зростаючих потреб ринку пускових послуг і відповідає інтересам більшості учасників ринку. "Також воно дозволить забезпечити справедливе позасудове врегулювання спору між засновниками проекту Sea Launch", - зазначає український партнер проекту.

Як нагадує прес-служба, проект Sea Launch є важливою складовою стратегії розвитку космічної галузі України. "Участь у міжнародних комерційних проектах дозволить забезпечити розвиток українського космічного машинобудування за рахунок власної діяльності, без прямого державного фінансування, яке в поточних умовах неможливе", - констатується в заяві.

"З огляду на тривалість виробничого циклу при виготовленні РН "Зеніт", перші вироби можуть бути відвантажені вже в другій половині 2017 року за умови початку фінансування в жовтні 2016 року. При цьому існуючі потужності "Південмашу" дозволяють виробляти від чотирьох до шести носіїв на рік", - уточнюють у ПМЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА