17:10 03.10.2016

Після переатестації 4,5 тис. поліцейських рекомендовані на більш високі посади

2 хв читати
Після переатестації 4,5 тис. поліцейських рекомендовані на більш високі посади

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе називає міфами твердження про те, що в результаті переатестації з поліції було звільнено багатьох професіоналів, але в її лавах залишилося багато осіб, які порушували закони.

"Як може бути нереальною атестація, якщо ми звільнили 5257 поліцейських, знайшли майже 4,5 тис. тих, хто займе більш високі посади і піде на підвищення, при цьому майже 4,8 тис. будуть знижені на посадах", - сказала вона на брифінгу в понеділок у Києві.

При цьому Х.Деканоідзе підкреслила, що це тільки перша хвиля очищення. Вона також вказала, що департамент внутрішньої безпеки повинен шукати нечесних поліцейських, тих, хто порушує права людини. За її словами, за 9 місяців було затримано по гарячих слідах близько 230 поліцейських, які нечесно виконували свої обов'язки.

За її словами, ті, хто заявляє про звільнення з поліції професіоналів, хай нададуть імена і прізвища таких людей. Глава Нацполіції зазначила, що існують спеціальні комісії і спеціальний порядок аналізу таких можливих ситуацій.

Х.Деканоідзе повідомила, що списки з переатестації будуть опубліковані в рамках законодавства і нормативної бази, як тільки протоколи атестаційних комісій пройдуть звірку. "Якщо після цього у громадян, громадськості, журналістів будуть питання або будуть розбіжності в цих списках, то відповідні департаменти будуть реагувати по кожній людині", - запевнила вона.

Крім того, Х.Деканоїдзе запевнила, що тих людей, які ухилялися від атестації, наприклад, йшли на лікарняний, ніхто не буде покривати, і вони все одно, вийшовши на роботу, будуть проходити атестацію.

Глава Нацполіції підкреслила, що у неї немає ілюзій щодо того, що до лав поліції потрапили або там залишилися люди, які цього не заслуговують, але очищення буде тривати і недоторканних у цьому процесі не буде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА