11:01 05.10.2016

Екс-суддя Царевич оскаржила своє звільнення у ВАСУ

2 хв читати
Екс-суддя Царевич оскаржила своє звільнення у ВАСУ

Екс-суддя Печерського районного суду м. Києва Оксана Царевич оскаржила у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) своє звільнення главою держави.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАСУ в середу, позов було подано минулої п'ятниці, 30 вересня, і того самого дня розгляд справи було розподілено і закріплено за суддею.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Печерського райсуду столиці О.Царевич у зв'язку з порушенням присяги.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва, зокрема й О.Царевич. 18 листопада 2015 року прокуратура м. Києва повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно суддів Печерського райсуду Віктора Кицюка та О.Царевич, підозрюваних у неправомірному переслідуванні учасників Автомайдану взимку 2014 року. О.Царевич підозрюють у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 375 КК - постановленні завідомо неправосудних вироків про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст.1222 КпАП.

Вища рада юстиції (ВРЮ), розглянувши дисциплінарну справу стосовно О.Царевич, прийняла рішення про внесення подання президенту про звільнення її з посади. В поданні, зокрема, зазначалося, що дії О.Царевич під час розгляду десяти справ стосовно учасників акцій протестів мають упереджений характер. ВРЮ вважає, що ці обставини свідчать про недотримання О.Царевич присяги судді, яка зобов'язує суддю об'єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно та справедливо здійснювати правосуддя, підкоряючись лише закону та керуючись принципом верховенства права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА