10:16 11.10.2016

Samsung зупинив продаж Galaxy Note 7

2 хв читати
Samsung зупинив продаж Galaxy Note 7

Південнокорейська Samsung Electronics Co. офіційно оголосила про зупинку продажу нової моделі свого смартфону Galaxy Note у зв'язку з повідомленнями про те, що загоряння пристроїв тривають навіть після ремонту.

Компанія також закликала споживачів, які вже придбали нову модель, не користуватися нею і відключити живлення, доки фахівці намагаються розібратися в причинах несправностей, передає BBC. "Спільно з відповідними контролюючими органами ми проводимо розслідування нещодавніх інцидентів, пов'язаних із Galaxy Note 7", - йдеться в заяві компанії.

Напередодні південнокорейські і західні ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що Samsung тимчасово призупинила виробництво Galaxy Note 7. "Оскільки нашим головним пріоритетом залишається безпека користувачів, Samsung просить всіх своїх оптових і роздрібних партнерів по всьому світу зупинити продаж та обмін Galaxy Note 7 на період, доки триває розслідування", - повідомила компанія.

Покупцям, які мають на руках оригінальний Galaxy Note 7 або оновлену модель, видану натомість, рекомендовано відключити пристрій, не використовувати його і не намагатися вдатися до жодних способів виправлення дефекту самостійно.

Samsung Electronics представила Galaxy Note 7 в серпні та на початку його продажу в Південній Кореї 19 серпня. Тоді смартфон назвали одним з кращих телефонів на базі Android. Він мав бути основним конкурентом iPhone 7 компанії Apple.

Однак у вересні Samsung була змушена призупинити реалізацію цих смартфонів по всьому світу і відкликати 2,5 млн уже проданих пристроїв через повідомлення про їхні займання. Великі авіакомпанії і влада кількох країн закликала не використовувати смартфони Galaxy Note 7 на борту літака і не здавати їх у багаж.

Samsung з 1 жовтня відновила продаж смартфонів Galaxy Note 7 на рідному ринку. Водночас, користувачі, які обміняли вже смартфони з можливими неполадками на нові, скаржаться, що пристрої перегріваються під час дзвінків, а заряд телефону закінчується занадто швидко.

Наразі відомо як мінімум про два випадки загоряння пристроїв, виданих споживачам замість дефектних.

Раніше американський оператор стільникового зв'язку T-Mobile заявив, що припиняє продаж смартфонів Galaxy Note 7, а також обмін старих моделей на нові, "безпечні". Відмовився від заміни смартфонів й інший американський оператор AT&T.

Скандал зі смартфонами вже призвів до падіння капіталізації корейської компанії, і, як передбачають експерти, нинішнє подвійне фіаско може вкрай негативно позначитися на ступені довіри споживачів до продукції компанії.

Ціна акцій Samsung у вівторок впала на 7,4%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА