14:16 11.10.2016

Samsung Electronics втратив $17 млрд капіталізації через припинення продажу Galaxy Note 7

3 хв читати
Samsung Electronics втратив $17 млрд капіталізації через припинення продажу Galaxy Note 7

Південнокорейська Samsung Electronics Co. у вівторок втратила $17 млрд капіталізації після офіційного оголошення про зупинення продажу Galaxy Note 7 і повне припинення його виробництва у зв'язку з повідомленнями про те, що загоряння пристроїв тривають навіть після ремонту.

Компанія також закликала споживачів, які вже придбали Galaxy Note 7, не користуватися пристроями і відключити їх живлення, доки фахівці намагаються розібратися в причинах несправностей.

Акції Samsung Electronics подешевшали 11 жовтня максимальними темпами з 2008 року - на 8%, до 1,545 млн південнокорейських вон, капіталізація скоротилася до 217,35 трлн вон (близько $195,6 млрд), свідчать дані торгів. Минулої п'ятниці котирування акцій Samsung Electronics вперше в історії піднімалися вище 1,7 млн вон.

За збігом обставин саме в $17 млрд аналітики Credit Suisse оцінили потенційний втрачений виторг Samsung у разі припинення продажу Galaxy Note 7 - до 19 млн смартфонів вартістю в середньому $882. Раніше передбачалося, що втрачений виторг і витрати на відкликання продукції з ринку не перевищать $5 млрд, тоді аналітики виходили з повноцінного відновлення продажу Galaxy Note 7 в IV кварталі.

Тепер вже зрозуміло, що Samsung не відновлюватиме продаж.

Samsung на 30 червня мала у своєму розпорядженні запаси грошової ліквідності близько $69 млрд, що, як очікується, допоможе компанії без особливих труднощів абсорбувати збитки. Однак нинішнє подвійне фіаско може вкрай негативно позначитися на ступені довіри споживачів до продукції компанії, повідомляє BBC. Деякі експерти вважають, що провал знищив репутацію всієї лінійки Galaxy Note, а також погіршив ставлення до інших моделей телефонів Samsung.

"Цей випадок - наймасштабніший з усіх, що я бачив у сегменті мобільних телефонів за весь час роботи. Скільки б я не працював на ринку, такого відкликання я не бачив", - заявив глава американського оператора Verizon Communications Inc. Лоуелл Макадам, що працює у сфері зв'язку з 1980-х років.

"Спільно з відповідними контролюючими органами ми проводимо розслідування нещодавніх інцидентів, пов'язаних із Galaxy Note 7", - йдеться в заяві компанії.

Напередодні південнокорейські і західні ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що Samsung тимчасово призупинила виробництво Galaxy Note 7.

"Оскільки нашим головним пріоритетом залишається безпека користувачів, Samsung просить всіх своїх оптових і роздрібних партнерів по всьому світу зупинити продаж та обмін Galaxy Note 7 на період, доки триває розслідування", - повідомила компанія.

Покупцям, які мають на руках оригінальний Galaxy Note 7 або оновлену модель, видану натомість, рекомендовано відключити пристрій, не використовувати його і не намагатися вдатися до жодних способів виправлення дефекту самостійно.

Samsung Electronics представила Galaxy Note 7 в серпні та на початку його продажу в Південній Кореї 19 серпня. Тоді смартфон назвали одним з кращих телефонів на базі Android. Він мав бути основним конкурентом iPhone 7 компанії Apple.

Однак у вересні була змушена призупинити реалізацію цих смартфонів по всьому світу і відкликати 2,5 млн уже проданих пристроїв через повідомлень про їх займання. Великі авіакомпанії і влада кількох країн закликала не використовувати смартфони Galaxy Note 7 на борту літака і не здавати їх у багаж.

Компанія Samsung з 1 жовтня відновила продажв смартфонів Galaxy Note 7 на рідному ринку. Водночас, користувачі, які обміняли вже смартфони з можливими неполадками на нові, скаржаться, що пристрої перегріваються під час дзвінків, а заряд телефону закінчується занадто швидко.

Наразі відомо як мінімум про два випадки загоряння пристроїв, виданих споживачам замість дефектних.

Раніше американський оператор стільникового зв'язку T-Mobile заявив, що припиняє продаж смартфонів Galaxy Note 7, а також обмін старих моделей на нові, "безпечні". Відмовився від заміни смартфонів й інший американський оператор AT&T.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА