15:45 19.10.2016

Державіаслужба України повідомила авіакомпанії про застереження щодо перевезення Samsung Galaxy Note 7

2 хв читати
Державіаслужба України повідомила авіакомпанії про застереження щодо перевезення Samsung Galaxy Note 7

Державна авіаційна служба України 19 жовтня повідомила українські авіакомпанії щодо застережень, пов'язаних з перевезенням смартфонів Samsung Galaxy Note 7 на борту літаків.

Як повідомила прес-служба Державіаслужби, причиною звернення стала заява компанії Samsung про призупинення продажів, поставок і програму заміни Samsung Galaxy Note 7, а також пов'язане з цим рішення Департаменту транспорту (DOT) і Федерального управління цивільної авіації (FAA) Сполучених Штатів Америки заборонити перевезення зазначених пристроїв в/з та по США.

З метою зменшення рівня ризиків Державіаслужба рекомендує пасажирам: не перевозити вказані пристрої в зареєстрованому багажі; тримати їх вимкненими протягом усього польоту і не заряджати на борту літаків; негайно повідомляти екіпаж салону, якщо вказаний пристрій пошкоджено, починає диміти, нагрівається або втрачено на борту.

Детальну інформацію про умови перевезення потенційно небезпечних предметів можна отримати у авіаперевізника, що виконує рейс.

Крім того, пошкоджені, відкликані або потенційно небезпечні літієві елементи живлення не дозволяється перевозити як вантаж на борту літаків.

Galaxy Note 7 вийшов на ринок в серпні цього року. Незабаром від покупців почали надходити скарги на браковані батареї, що займаються або вибухають під час зарядки, а іноді й без видимої причини.

Компанія Samsung повідомила спершу про призупинення продажів, а потім і про припинення виробництва цього телефону.

Крім того, Samsung створює в аеропортах світу мережу кіосків, де власники проблемних смартфонів зможуть їх обміняти. У компанії поки що не уточнюють, які телефони власники Note 7 отримають взамін.

Перші точки обміну вже працюють у південнокорейських аеропортах і в аеропорту Сан-Франциско. Незабаром кіоски з'являться в інших аеропортах США і в Австралії - насамперед, у найбільш завантажених.

Сьогодні стало відомо, що німецька Lufthansa Group заборонила пасажирам проносити на борт літаків всіх вхідних в групу авіаліній смартфони Samsung Galaxy Note 7.

Групі Lufthansa крім однойменного бренду належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Germanwings, Eurowings і частки в Brussels Airlines і турецькій SunExpress.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА