13:02 21.10.2016

Поблизу Майорська відкрили оновлений КПВВ, перенесений із "Зайцевого"

2 хв читати
Поблизу Майорська відкрили оновлений КПВВ, перенесений із "Зайцевого"

Новий контрольний пункт в'їзду-виїзду "Майорськ" був відкритий в районі проведення АТО в Донецькій області в п'ятницю замість закритого раніше КПВВ "Зайцеве" на дорожньому коридорі "Горлівка-Артемівськ", повідомляє Державна погранична служба України.

"Рішення про перенесення КПВВ "Зайцеве" ближче до лінії розмежування було ухвалено для якіснішого посилення контролю переміщення осіб, транспортних засобів і вантажів. Також це дасть змогу зменшити можливість проникнення на підконтрольну територію злочинних елементів і ДРГ. Крім того, нове місце розташування КПВВ виведе із сірої зони такі населені пункти, як Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Відрадівка, Миколаївка, Кодима, що зменшить соціальне напруження і усуне потребу в перетині КПВВ жителями цих населених пунктів", - зазначено в повідомленні.

У Держприкордонслужбі повідомили, що активна фаза перенесення контрольних пунктів почалася близько двох тижнів тому. КПВВ "Майорськ" побудували за вдосконаленою технологією, на ньому організовано 29 робочих місць для інспекторів прикордонної служби на 4 в'їзних смугах руху і 4 виїзних, а також є окрема смуга для руху місцевих жителів.

Пропускна спроможність "Майорська" буде збільшена вдвічі для піших осіб порівняно із "Зайцевим". "Загалом пропускна спроможність контрольного пункту близько 7-8 тисяч осіб і 2 тисяч транспортних засобів. З метою своєчасного реагування на збільшення пасажиропотоку в КПВВ є можливість для здійснення реверсивного руху", - зазначено в повідомленні.

До несення служби в контрольному пункті, як і раніше, залучатимуться лише прикордонники, які мають досвід роботи в пунктах пропуску і пройшли відповідну підготовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА