18:11 25.10.2016

Мосійчук заявляє, що не планує покидати Україну після заяв генпрокурора про намір внести подання на його арешт

3 хв читати
Мосійчук заявляє, що не планує покидати Україну після заяв генпрокурора про намір внести подання на його арешт

Народний депутат України фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук не планує покидати межі України після заяв генерального прокурора Юрія Луценка про наміри направити до Верховної Ради подання про притягнення його до відповідальності, якщо перевірка, що триває нині, доведе причетність нардепа до ще одного епізоду скоєння злочинів.

"Я не боявся і не боюся жодних подань на притягнення мене до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Я не втікав і не збираюся нікуди втікати з України. Я доводив і буду доводити свою невинуватість у суді", - написав І.Мосійчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Щодо нових епізодів, які нібито з'явилися в ГПУ і які нібито перевіряються слідчими, то це явна провокація і якась чергова інсинуація", - наголосив парламентар.

При цьому він порекомендував Ю.Луценку перед внесенням подання "вивчити матеріали моєї справи, щоб не втрапити в незручну ситуацію, яку йому підсунув його попередник Шокін (екс-генпрокурор Віктор Шокін - ІФ)".

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із І.Мосійчука, якого підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

18 вересня Печерський райсуд обрав для І.Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду. 15 листопада термін тримання І.Мосійчука під вартою закінчився, соратники одразу ж забрали його з лікарні швидкої допомоги і відвезли до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова для операційного втручання.

17 листопада ВАСУ визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт І.Мосійчука.

У березні поточного року судова палата з розгляду адміністративних справ Верховного суду України під час розгляду справи І.Мосійчука прийняла рішення звернутися до пленуму Верховного Суду, щоб він направив до Конституційного Суду подання щодо тлумачення норм закону про регламент Верховної Ради стосовно процедури притягнення до відповідальності народного депутата.

10 травня судова палата в адміністративних справах Верховного Суду України залишила без задоволення скаргу ВАСУ про визнання незаконною та скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт І.Мосійчука.

На початку червня Ю.Луценко заявив про продовження розслідування кримінального провадження стосовно І.Мосійчука і дав зрозуміти, що буде повторно внесено подання до ВР на зняття з нього депутатської недоторканності.

25 жовтня генпрокурор заявив, що справа Мосійчука "на тривалий час зависла у суді", проте минулого тижня все-таки повернулася із суду до Генпрокуратури і вже готова для повторного внесення до Верховної Ради.

"Але у нас є ще один епізод, який ми хотіли б дорозслідувати й одночасно з цією справою направити на розгляд депутатів, як то кажуть, щоб двічі не ходити... Буквально цими днями відбувається перевірка наявних у нас фактів, потім будуть певні слідчі дії, і якщо ми отримаємо докази, які будуть підставою для підозри, ми подамо подання до Верховної Ради не лише за старою (підозрою - ІФ), а й за нововиявленними обставинами", - пояснив він.

При цьому Ю.Луценко додав, що якщо за новим епізодом не буде зібрано достатньо доказової бази, то буде направлено подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності з І.Мосійчука лише за старою підозрою в скоєнні злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА