15:35 01.11.2016

Бахматюк: Рішення суду про арешт мого майна оскаржено і не вступило в законну силу

3 хв читати
Бахматюк: Рішення суду про арешт мого майна оскаржено і не вступило в законну силу

Бізнесмен і співвласник агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк спростовує інформацію Національного банку України (НБУ) про арешт його майна на 1,2 млрд грн.

"Юристи холдингу 25 жовтня 2016 року оскаржили в Апеляційному суді Києва рішення Печерського райсуду Києва про накладення арешту на мої активи. Рішення, на яке посилається Нацбанк, оскаржено і не вступило в законну силу", - цитує його прес-служба холдингу.

За його словами, голова НБУ Валерія Гонтаревої дестабілізує роботу "Укрлендфармінг", на підприємствах якого на сьогодні працюють близько 37 тис. осіб, маючи на меті довести його до банкрутства.

"Попередні і сьогоднішні дії В. Гонтаревої стосовно холдингу "Укрлендфармінг" мають чіткі ознаки рейдерства... з використанням механізмів державного апарату. Прикладом такого тиску є внесення завідомо неправдивих даних до реєстрів та процесуальні документи шляхом незаконного втручання в дані електронного реєстру і, як наслідок, накладення арешту на будинок і майно, до якого я не маю жодного відношення. Оскільки не є ні власником, ні орендарем цього будинку", - прокоментував ситуацію бізнесмен.

За його словами, за цими фактами юристи ахрохолдинга ь звертатимуться до правоохоронних органів.

"Але розуміючи, що доки Гонтарева при владі, об'єктивність розслідування цього факту під питанням", - зазначає О. Бахматюк.

"Ми велика українська компанія, яка боротиметься за можливість працювати на території України незалежно від будь-яких провокацій з боку Національного банку. Ще раз наголошуємо: ми завжди готові до конструктивного діалогу з усіма кредиторами, зокрема з НБУ", - наголошує О. Бахматюк.

На його думку, арешт активів має здійснюватись лише у разі наявності ризику їх виведення за межі України.

Згідно з прес-релізом, в будівництво об'єктів "Укрлендфармінг" за останні п'ять років вклав загалом понад $ 2,5 млрд.

Як повідомлялося з посиланням на сайт НБУ, Печерський райсуд Києва в жовтні задовольнив позов НБУ, зобов'язавши Державну виконавчу служб накласти арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена О. Бахматюка, а також на його поточні рахунки в банку "Фінансова ініціатива" та Віейбі Банку на загальну суму 1,2 млрд грн.

Нацбанк повідомив, що суд 25 вересня задовольнив його позов і наклав арешт на майно та грошові кошти О. Бахматюка, однак ДВС відмовилася відкривати провадження, пославшись на відсутність адреси та ідентифікаційного номера в судовій постанові.

У свою чергу, центробанк оскаржив у суді відмову виконавчої служби.

НБУ 20 березня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації VAB Банку.

VAB Банк працював на фінансовому ринку України з 1992 року. Найбільшим акціонером є О. Бахматюк (86,778%), який також був 100-відсотковим бенефіціаром банку "Фінансова ініціатива", визнано неплатоспроможним у червні-2015.

За даними НБУ, до початку жовтня 2014 року VAB Банк за розміром активів посідав 16-е місце (23,973 млрд грн), серед 166 діючих у країні банків. Через квартал активи VAB Банку впали до 11,426 млрд грн.

Відповідальність на погіршення ситуації в банку О. Бахматюк поклав на НБУ.

Нацбанк в березні-2016 заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, що визнані неплатоспроможними, 11,462 млрд грн. Зокрема, згідно з його інформацією, фінансова порука О. Бахматюка з Віейбі Банку становить 4,55 млрд грн, з банку "Фінансова ініціатива" – 4 млрд грн.

"Укрлендфармінг - найбільший агрохолдинг в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння. До його структуру входять 16 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА