14:14 02.11.2016

Уряд знизив коефіцієнт розрахунку вартості оренди держмайна

2 хв читати
Уряд знизив коефіцієнт розрахунку вартості оренди держмайна

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу вирішив запровадити терміном на три роки знижений до 0,7 коефіцієнт розрахунку вартості оренди об'єктів державної власності.

"З метою зменшення фінансового навантаження на орендарів, збільшення привабливості оренди держмайна та забезпечення стабільних надходжень до державного бюджету від оренди пропонується ввести тимчасовий знижений коефіцієнт до орендних ставок, що діють в методиці, - у розмірі 0,7. Цей тимчасовий захід вводиться на три роки", - повідомив під час засідання перший заступник голови Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Парфененко.

За його словами, на контролі ФДМ перебуває близько 20 тис. договорів оренди, при цьому протягом останніх років відзначається негативна тенденція відтоку орендарів.

"Так, за останні три роки кількість договорів оренди скоротилася на 2,2 тис., що становить 12% загальної кількості, а за останній рік - на 1,3 тис. Це, на нашу думку, є наслідком завищених ставок оренди держмайна порівняно з недержавним майном у приватному сегменті економіки", - сказав Д.Парфененко.

Крім того, за пропозицією заступника голови Федерації роботодавців України Олексія Мірошниченка, до документа було внесено поправку, згідно з якою знижений коефіцієнт застосовується не лише до цілісних майнових комплексів, а й до всіх об'єктів держмайна.

До документа також внесено вимогу щодо проведення за рік аналізу дії знижених ставок оренди, і у разі необхідності, їх перегляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА