12:27 09.11.2022

СБУ повідомляє про передачу в держвласність одного з найбільших нафтопереробних заводів країни

2 хв читати
СБУ повідомляє про передачу в держвласність одного з найбільших нафтопереробних заводів країни

Служба безпеки України вживає заходів для недопущення дестабілізації роботи під час передачі в державну власність одного з найбільших нафтопереробних заводів України.

"Співробітники Служби безпеки вживають превентивних заходів, щоб не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України та забезпечити його передачу в держвласність у робочому стані", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в середу.

На одному з оприлюднених відомством фото співробітники СБУ стоять поряд із прохідною "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ).

У спецслужбі нагадують про проведення засідання Ставки верховного головнокомандувача, після якого Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій, емітентом яких є "Укрнафта" (найімовірніше, йдеться про "Укртатнафту" - ІФ-У).

"Співробітники СБУ та БЕБ перевіряють інформацію про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов'язкового акцизного збору за 2022 рік. Окремо перевіряється інформація щодо можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального", - зазначено в повідомленні.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора готується повідомлення про підозру менеджменту компанії за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів).

 

У свою чергу в Бюро економічної безпеки уточнили, що на НПЗ та в низці офісних приміщень відбуваються санкціоновані обшуки з метою отримання документальної доказової бази та унеможливлення знищення предметів та документів, які підтверджують ухилення від сплати податків на суму понад 700 млн грн.

"У протиправній схемі ухилення від сплати податків також задіяна група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали. Їхнім власником є один із найбагатших олігархів України", - зазначено в повідомленні БЕБ.

Як повідомлялося, НКЦПФР рішенням від 6 листопада врегулювала питання депозитарного обліку депозитарних операцій із примусового відчуження у власність держави акцій, емітентами яких є "Укрнафта", "Укртатнафта", "Мотор Січ", "АвтоКрАЗ" та "Запоріжтрансформатор".

Крім того, НКЦПФР цього самого дня дозволила оперативно провести збори акціонерних товариств у період воєнного стану, якщо акціонерів не більше ніж п'ять і якщо їм належить 100% акцій, тоді як до останнього часу вона допускала лише проведення дистанційних зборів.

Міністр оборони Олексій Резніков 7 листопада повідомив, що загальні збори акціонерів у відчужених підприємствах відбулися. Затверджено наглядові ради, які призначать у компаніях поточний менеджмент. Міністр додав, що поставлено завдання відновити роботу тих підприємств, які наразі призупинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА