13:04 06.12.2016

Депутат Лещенко не прийшов до НАЗК через допит у справі Шеремета

2 хв читати
Депутат Лещенко не прийшов до НАЗК через допит у справі Шеремета

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка" у вівторок у черговий раз не прибув до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення при купівлі квартири в Києві. Захист нардепа пояснює його відсутність допитом у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, починаючи з 30 листопада, С. Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутата з ознайомлення з протоколом, проте він так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки.

Наразі спілкування з уповноваженою особою НАЗК відбувається через захисника С. Лещенка.

5 грудня депутат мав можливість прибути до НАЗК протягом робочого дня, але, згідно з клопотанням адвоката, не зміг прийти через особисту участь у судовому засіданні у Подільському суді Києва та через допит у Генеральній прокуратурі України (хоча на допит у Генпрокуратурі депутат не з'явився, про що згодом повідомив його захисник).

У вівторок, 6 грудня, у відповідності з черговим клопотанням захисника, нардеп також не зможе ознайомитися з протоколом через перебування в Нацполіції на допиті у справі П. Шеремета.

"У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що така поведінка народного депутата Сергія Лещенка свідчить про його небажання сприяти прозорому розгляду питання і про затягування процесу ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення", - наголосили в НАЗК.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА