16:49 06.12.2016

Слідчі Генпрокурори вбачають у діях керівництва операції в Княжичях ознаки злочинної недбалості

2 хв читати
Слідчі Генпрокурори вбачають у діях керівництва операції в Княжичях ознаки злочинної недбалості

Слідчі Генеральної прокурори України вбачають у діях тих, хто координував дії правоохоронців з Княжичі Київської області явні ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Працівники розвідки (поліції) повідомили своєму керівництву про те, що до них підходять люди в чорному, вони не бачили автомобілів – їм було заборонено виходити з приміщення, щоб не втратити конспіративну точку спостереження за в'їздом передбачуваних розбійників. Потім вони повідомили, що їх захопили. Це стало форс-мажором для всіх керівників цієї операції із затримання розбійників. Керівництво цієї операції далі діяло непрофесійно і неправильно. Слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував подальші дії, явні ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків, а саме вбивства п'ятьох працівників Міністерства внутрішніх справ України при виконанні обов'язків", - сказав генпрокурор після засідання парламентського комітету у вівторок.

Він зазначив, що слідчі встановлюватимуть усі обставини, хто і за що має нести відповідальність, але, за словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була в корені неправильною.

"Вже зараз ясно, що команди були в корені неправильними, і КОРД був без якогось попереднього аналізу, планування спрямований на те, щоб відбити двох розвідників. Під'їхавши до місця події, вони не побачили, як вони заявляють, - а приїхали вони не на службовому автомобілі... - вони не побачили розпізнавальних знаків ДСО (Держслужба охорони - ІФ), тому що вони не були нанесені на переднє скло, а проблискові маячки не працювали, керівник цього підрозділу КОРД підійшов упритул до цього автомобіля ДСО, а далі вже експерти зможуть сказати, хто перший вистрілив", - розповів генпрокурор.

Як повідомлялося, 4 грудня 2016 року о 4:00 у с. Княжичі Броварського району Київської області працівники Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, які разом із двома співробітниками Управління оперативної служби ГУ Нацполіції в м. Києві, також перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. Унаслідок цього загинули п’ять правоохоронців різних служб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА