17:18 07.12.2016

Говорити про причини події у Княжичах рано, до результатів експертизи

2 хв читати
Говорити про причини події у Княжичах рано, до результатів експертизи

Передчасно говорити про причини трагедії в Княжичах (Київська обл.) до отримання результатів експертизи, заявляє перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук.

"Все це розслідує група слідчих (Генпрокуратури - ІФ), в складі якої понад 30 осіб. Вилучено всі види зброї, вилучено абсолютно всі кулі, їх направлено на проведення експертизи для з'ясування, з якої зброї були випущені кулі, які кулі призвели до смерті, чий постріл був першим... треба чекати на результати експертизи", - заявив Д.Сторожук на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За його словами, нині робиться все, щоб встановити істину.

У свою чергу, тимчасовий виконувач обов'язків керівника Національної поліції України Вадим Троян нагадав, що на час розслідування відсторонив від роботи 25 осіб (5 керівників та 20 підлеглих), які мали причетність до операції.

За його словами, тільки після закінчення перевірки можна буде приймати рішення про те, чи професійно вони діяли, чи порушили службову інструкцію.

Як повідомлялося, 4 грудня о 4:00 ранку в с. Княжичі співробітники Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автомати проти працівників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби ГУ Нацполіції в Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. В результаті загинули 5 співробітників поліції.

Пізніше в Києві було затримано 6 членів злочинної групи, спецоперація із затримання яких планувалася в Княжичах. Шевченківський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід: п'ятьох із них взято під варту на 60 діб, ще одного, який погодився на співпрацю зі слідством, – домашній арешт з електронним засобом контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог зранку атакував три громади Сумської області

СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" в Шевченківському районі Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА