13:54 21.12.2016

Брак фінансування не дозволяє реалізувати проект "Стіна" у повному обсязі - Назаренко

2 хв читати
Брак фінансування не дозволяє реалізувати проект "Стіна" у повному обсязі - Назаренко

Роботи з реалізації проекту "Стіна" на кордоні з Росією в Харківській області вже виконані більш ніж на 50%, а в Луганській області – лише розпочалися, повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

"Стіна" - ця швидше медійна назва проекту. Йдеться про інтелектуальну модель охорони державного кордону України, де різні технічні заходи поєднуються і доповнюють один одного. Це дає змогу і контролювати лінію державного кордону в режимі онлайн, і оперативно реагувати у разі порушення. Що стосується інженерно-технічного облаштування, то ми його здійснюємо відповідно до плану, затвердженого урядом у травні 2015 року. Проект фінансується з державного бюджету", - повідомив В.Назаренко в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України", опублікованому в середу.

За його словами, нині тривають планові заходи з виконання проекту на території Харківської та Луганської областей.

"Наприклад, у Харківській області виконано вже більше ніж 50% робіт. У Луганській області роботи лише розпочато. А ділянку відділу "Деркачі" на Харківщині використали як полігон для випробування технічних нововведень, які зараз спільно з науковцями впроваджуємо на нашому кордоні", - зазначив голова Держприкордонcлужби.

Він зазначив, що "на сьогодні облаштовано 264,6 км протитанкових ровів, 111,8 км рокадних доріг, 40,6 км контрольно-слідової смуги, 75,7 км загороджувального паркану. Також, за його словами, вже використовують чотири бойові модулі, обладнано комплексну систему захисту і контролю державного кордону у більшій частині Харківської області.

В.Назаренко зазначив, що після введення системи візуально-технічного спостереження на тих ділянках, зокрема у відділі "Деркачі" та сусідніх, кількість порушень мінімізовано.

"Проект ми вважаємо дуже важливим. Уперше у багатовіковій історії наша держава будує реальний кордон із Росією. Це насправді та споруда, яка дасть змогу підвищити ефективність, а ризики і загрози суттєво зменшити", - вважає голова Держприкордонcлужби.

Водночас він зазначив, що фінансування проекту досить обмежене і не дає змоги в повному обсязі виконувати роботи.

"У 2015 році з бюджету за проекту майже 1 млрд грн було виділено лише 400 млн грн. Цього року за проекту 1,200 млрд грн нам виділено лише 200 млн грн, на сьогодні профінансовано 175 млн грн", - зазначив В.Назаренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА