19:39 17.01.2017

DP World активно цікавиться концесією порту "Южний" - Ложкін

2 хв читати

Міжнародний портовий оператор DP World (ОАЕ) активно цікавиться концесією порту "Южний", а також готовий інвестувати в поліпшення логістики Одеського порту.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook керівник Національної інвестиційної ради, екс-голова Адміністрації президента України Борис Ложкін, який перебуває на Всесвітньому економічному форумі (World Economic Forum) в Давосі.

"У рамках Всесвітнього економічного форуму проводимо ряд зустрічей з представниками найбільших світових корпорацій. Серед них хочу відзначити компанію DP World, міжнародного портового оператора, який готовий інвестувати в українську портову інфраструктуру та покращення операційної ефективності процедур у портах", - зазначив Б.Ложкін.

Він нагадав, що в портфелі DP World - 77 діючих морських і внутрішніх терміналів та понад 50 суміжних підприємств у 40 країнах світу. Виручка компанії в 2015 році становила понад $4 млрд.

Раніше повідомлялося, що компанія P&O Maritime, "дочка" DP World, повідомила про готовність інвестувати в розвиток буксирувального флоту Одеського морського торговельного порту (ОМТП). До цього було підписано відповідний меморандум між компанією і портом.

Пізніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко провів зустріч із головою ради директорів та виконавчим директором групи компаній DP World Султаном Ахмедом бін Салімом. Він зазначив, що українська влада робить усе від неї залежне для того, щоб заохотити іноземних інвесторів. З цією метою при президенті України утворено Національну інвестиційну раду, долучитися до якої П.Порошенко запросив С. бін Саліма.

Порт "Южний" засновано в 1978 році. Розташований на березі Аджалицького лиману і та є найбільш глибоководним в Україні. Загальна протяжність причалів - близько 2,6 км. має шість власних перевантажувальних комплексів.. Порт є лідером в Україні за обсягами вантажоперевалювання.

В акваторії порту також працюють морські термінали різних форм власності: морський нафтотермінал "Південний", термінал ТОВ "Трансбункер-Південь" із перевалювання нафтопродуктів, термінал ТОВ "Трансінвестсервіс", спеціалізований перевантажувальний комплекс зернових вантажів ТОВ "Бориваж", комплекс із перевантаження та переробки тропічних олій ТОВ "Дельта Вілмар СНД".

Одеський порт розташований у південно-західній частині Одеської затоки на штучно створеній території площею 109,5 га. Входить до трійки найбільших портів України.

У порту обслуговують судна завдовжки до 270 м і осадкою до 13 м. Загальна протяжність причальної лінії - понад 8 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА