10:13 15.02.2017

Порошенко відзначив важливу роль воїнів-афганців у розвитку Української держави

2 хв читати
Порошенко відзначив важливу роль воїнів-афганців у розвитку Української держави

Президент України Петро Порошенко в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначив важливу роль воїнів-афганців у Революції гідності та в боротьбі з російським агресором на сході України.

Як повідомляє в середу прес-служба президента України, П.Порошенко взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані.

У своєму зверненні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав П.Порошенко зазначив, що українські воїни з честю виконали свій обов’язок, проявили вірність присязі, мужність та героїзм. Глава держави нагадав, що загалом через афганську війну пройшло близько 160 тис. українців, багато з яких загинули.

"Покоління, обпалене полум’ям збройних конфліктів, стало активним учасником розбудови Української держави. Воїни-афганці сказали своє вагоме слово під час Революції гідності, їх бойовий досвід і тепер є запорукою багатьох перемог у боротьбі з російським агресором за незалежність і територіальну цілісність України", - сказав президент.

П.Порошенко подякував ветеранам за мужність у нинішній обороні рідної землі, за допомогу Збройним силам України та за досвід, який передають молодому поколінню українських воїнів.

У церемонії покладання квітів також взяли участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій, члени Кабінету Міністрів, військові, представники громадських організацій.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Воїни почесної варти відсалютували шістьма залпами, пролунав Державний Гімн України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА