15:00 26.02.2017

Підсумки відеоконференції Тристоронньої контактної групи – на Донецьку фільтрувальну станцію допустять бригаду ремонтників, безпілотник СММ ОБСЄ повертати відмовляються

2 хв читати
Підсумки відеоконференції Тристоронньої контактної групи – на Донецьку фільтрувальну станцію допустять бригаду ремонтників, безпілотник СММ ОБСЄ повертати відмовляються

Відеоконференція Тристоронньої контактної групи в суботу тривала близько шести годин і була ініційована ОБСЄ.

"Відеоконференція тривала шість годин і була ініційована ОБСЄ. Причиною для термінового проведення відеоконференції стали дедалі частіші випадки агресії й обстріли неозброєних патрулів Місії (СММ) ОБСЄ з боку озброєних бойовиків ОРДЛО", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до ОБСЄ і Тристоронньої контактної групи.

За словами джерела, під час відеоконференції досягнуто домовленості про допуск українських ремонтних бригад на Донецьку фільтрувальну станцію, пошкоджену внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань.

"З конструктивних моментів, що, нібито домовилися про допуск українських ремонтних бригад на Донецьку фільтрувальну станцію. Але коли це станеться ще невідомо", - розповіло джерело.

За його словами, під час відеоконференції "дуже гостро стояло питання" про неприпустимість пошкоджень і обстрілів таких життєво важливих об'єктів інфраструктури.

Джерело також розповіло, що під час відеоконференції було порушено питання про повернення СММ ОБСЄ безпілотника, захопленого представниками ОРДО і висунуто вимогу провести розслідування цього інциденту.

Однак, за словами співрозмовника, "представники ОРДЛО відмовилися давати будь-яку інформацію про інцидент з безпілотником і повертати його".

"...вимагали віддати не тільки безпілотник, а й інформацію, що зберігається на ньому, оскільки це може свідчити про обстріл з боку ОРДЛО", - розповів співрозмовник агентства.

Як зазначило джерело, випади проти СММ ОБСЄ почастішали саме зараз, "коли обговорюється питання про збільшення можливої кількості спостерігачів місії і збільшення бюджету".

"Очевидно, що подібна агресія і постійні інциденти з безпілотниками можуть викликати критичне ставлення до цієї позиції членів-учасників ОБСЄ, адже це вже сьомий випадок, коли майно, безпілотники страждають – їх збивають, відбирають, а кожен такий безпілотник коштує сотні тисяч доларів", - зазначило джерело.

Як раніше повідомлялося, в суботу відбулася позапланова відеоконференція Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за участю представників СММ ОБСЄ, Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) і з запрошенням представників ОРДЛО.

За повідомленням голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) Ертугрула Апакана, члени "ДНР", погрожуючи зброєю спостерігачам СММ, захопили безпілотний літальний апарат (БПЛА) місії в п'ятницю, 24 лютого.

Члени незаконних збройних формувань окремих районів Луганської області (ОРЛО) здійснили збройну провокацію щодо представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, відкривши стрілюбу в їх присутності в суботу неподалік с. Катеринівки Луганської області.

Вранці в п'ятницю, 24 лютого, віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив про зупинення водопостачання Авдіївки після влучення снаряда в Донецьку фільтрувальну станцію під час обстрілу з боку незаконних збройних формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА