14:48 26.04.2017

ПАТ "Завод "Маяк" презентувало військовим виготовлений в рамках програми імпортозаміщення новий РПГ

2 хв читати

ПАТ "Завод" Маяк "(Київ) презентувало військовим дослідний зразок нового ручного протитанкового гранатомета РПГ-М7, виготовлений підприємством в рамках програми імпортозаміщення, повідомила прес-служба держконцерну.

Презентація нового озброєння пройшла у вівторок на військовому полігоні в Житомирській області за участю представників РНБО, Міністерства оборони, СБУ, розвідників, ЦНДІ ОВТ ЗСУ.

За даними розробника, новий РПГ-М7 призначений для боротьби з бронетанковою технікою противника на середніх і ближніх відстанях. Дальність ураження нового озброєння - до 0,5 км, скорострільність - 6 пострілів/хвилина.

Як наголошується в повідомленні, в рамках презентації нового українського РПГ, ПАТ "Завод "Маяк" також були успішно завершені тактичні стрільби виготовленого в останні роки рамках участі в програмі переозброєння ЗСУ озброєння: мінометів різних калібрів, реактивних гранатометів, кулеметів, автоматів , снайперських гвинтівок.

"Особливу увагу військових була прикута до міномета 120 мм "Молот". Ця зброя розроблена і виготовлена для ЗСУ з українських деталей за стандартами НАТО, має високі показники купчастості і ресурсу стовбура, для якого використовували новітні українські сплави. Сьогодні вже понад 300 "Молотов" передано у війська", - зазначає прес-служба.

ПАТ "Завод "Маяк" спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки, проведенні та реалізації науково-дослідних і конструкторсько-експериментальних робіт з розробки та впровадження у виробництво нових виробів. З липня 2012 року за рішенням уряду України 100%-й держпакет акцій компанії - в управлінні держконцерну "Укроборонпром".

"Завод "Маяк" наразі бере активну участь у забезпеченні завдання з техпереоснащення української армії і оновленню арсеналу, в тому числі артилерійського, снайперського, стрілецького озброєння ЗС України: його фахівці розробили нові, вже прийняті на озброєння, снайперські VPR-308 калібру 7,62×51 мм з прицільною дальністю 900 м і VPR-338 калібру 8,6×70 мм (.338LM) з прицільною дальністю 1,5 км, а також великокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7×109 мм з прицільною дальністю 1,5 км.

Серед розробок підприємства - оперативно-портативна гвинтівка калібру 7,62 мм "Гопак, міномет 120 мм "Молот", розроблений відповідно до технічних стандартів НАТО серії AQAP-2000 міномет 60-мм калібру "Камертон", а також спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин HMMWV і Saxon.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА