16:18 13.05.2017

"Київстар", "Vodafone-Україна", "Воля" і АПУ не наражалися на кібератаки з використанням вірусу WannaCry

1 хв читати
"Київстар", "Vodafone-Україна", "Воля" і АПУ не наражалися на кібератаки з використанням вірусу WannaCry

Українські мобільні оператори "Київстар", "Vodafone-Україна", провайдер послуг кабельного телебачення та Інтернет-доступу "Воля" й Адміністрація президента України не зазнали кібератак з використанням вірусу WannaCry, повідомили в прес-службах цих компаній і держорганів.

Як зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії "Київстар", атаки вірусу на сервери оператора і скарги серед 0,8 млн користувачів фіксованого Інтернету оператора не зафіксовано. Проте "Київстар" радить користувачам використовувати антивірусні системи та дотримуватися обережності.

У "Vodafone-Україна" заявили, що також не фіксували атак вірусу.

"Вживаємо профілактичних заходів", - додали в прес-службі оператора.

У провайдера "Воля" також підтвердили відсутність атак цього вірусу.

В Адміністрації президента України в коментарі агентству заявили, що держорган не постраждав від кібератак.

"Адміністрація президента України не постраждала, щодо інших державних органів інформації не маю", - прокоментував заступник голови адміністрації президента, секретар Нацради реформ Дмитро Шимків.

Раніше російська "Лабораторія Касперського" зафіксувала близько 45 тис. атак програмою-шифрувальником WannaCry в 74 країнах усього світу; найбільшою мірою зараження зазнала РФ.

За їхніми даними, атака відбувалася через відому мережеву вразливість Microsoft Security Bulletin MS17-010, після чого на заражену систему встановлювався набір скриптів, використовуючи які зловмисники запускали програму-шифрувальник.

За розшифровку даних хакери вимагають заплатити $600 у криптовалюті Bitcoin.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА