16:45 13.05.2017

Правки до законопроекту про кібербезпеку можуть "вбити" ProZorro - Нефьодов

1 хв читати
Правки до законопроекту про кібербезпеку можуть "вбити" ProZorro - Нефьодов

Правки до законопроекту "Про основи забезпечення кібербезпеки України", які з'явилися в схваленому до другого читання документі, можуть "вбити" систему електронних закупівель ProZorro, вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"У лютому депутат від "Відродження" Віктор Бондар уже намагався вбити систему публічних електронних закупівель ProZorro через поправки в законопроект про довірчі послуги. Не вдалося. Сьогодні точно ці самі поправки (50, 51, 69, 81, 82, 92, 143) ми знайшли в уже схваленому до другого читання законопроекті про кібербезпеку", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в суботу.

За словами М.Нефьодова, згадані поправки створюють законодавчу колізію - альтернативне визначення електронного майданчика ProZorro. Також на е-майданчики та іншу інфраструктуру закупівель буде поширюватися визначення "критичної інфраструктури", тобто вони перейдуть під контроль силових органів.

"Згідно з поправками, е-майданчик сама вирішує питання необхідності забезпечення тендеру, зокрема може вимагати застрахувати його. Ціни на послуги, в тому числі на це страхування, е-майданчик встановлює самостійно, оскільки зараз вони регулюються Кабміном", - уточнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА