16:57 17.05.2017

Автор книги "Аеропорт" Лойко представив свою нову книгу "Рейс" за мотивами трагедії малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17

4 хв читати
Автор книги "Аеропорт" Лойко представив свою нову книгу "Рейс" за мотивами трагедії малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17

Журналіст і письменник Сергій Лойко презентував свою нову книгу "Рейс", події в якій розгортаються навколо трагедії малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17, збитого з підконтрольної проросійським сепаратистам території Донбасу в липні 2014 року.

Як повідомив на прес-конференції в середу в Києві автор твору, головним героєм книги є колишній міліціонер, який викрав у бандитів "общак" на суму 62 млн доларів, сховався в Європі, потім перебрався в США, живе на своїй яхті в Лос-Анджелесі, а його дружина живе з дітьми в Лондоні. Вони летять до нього, щоб зустрітися на одному з островів Таїланду, збивають літак і герой повертається до свого колишнього життя до того, як він став корумпованим, вербується як доброволець до лав бойовиків на Донбас і, як детектив, на прізвисько "Бульдог", починає розслідувати цю справу.

"Він не цікавився політикою, нічого не знав про цю війну, доки сам не став її жертвою. Під час свого приватного розслідування він опиняється у пеклі війни серед "ополченців" і російських військових. За слідаи втікача йдуть бандити, чекісти, солдати і серійний вбивця. Йому треба вижити будь-якою ціною, щоб дізнатися, хто і чому вбив його родину. Він не чекатиме закінчення міжнародного розслідування і трибуналу, і його рука не здригнеться, коли він знайде злочинців і доведе для себе їхню провину", - розповів С. Лойко.

Журналіст наголосив, що версія, яка наводиться в його книзі, - це не розслідування, а версія того, що сталося. "Це версія, яка, як мені здається, має право на існування. Для мене було головним у цій книзі показати не такого собі радянського героя з якогось бойовика про шпигуна без страху і докору, а показати звичайну людину. І навіть гірше, ніж звичайну, людини, яка скоїла злочини, поводився неправильно, загруз у корупції, і йому було абсолютно наплювати, як багатьом у світі, на те, що відбувається в Україні", - зазначив він.

С. Лойко сподівається, що ця книжка зацікавить людей на Заході, на відміну від "Аеропорту", бо там люди не хотіли читати "про чужу війну". "Тому що це трилер, це бойовик, це детектив, де лише в останньому рядочку є відповідь про те, чим все закінчиться. І поки що ще ніхто не здогадався. Це пригодницька книга, але за нею стоїть дуже серйозна подія, і я думаю, що ми підведемо читача до того, щоб він подумав, а що це за "Боїнг", а де ця війна?", - сказав він.

За його словами, для написання книги були залучені консультанти, які є експертами в тих чи інших сферах. "Це величезна колективна праця, над книгою працювали четверо редакторів", - зазначив С. Лойко.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 було збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Першотравневе. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR було доправлено до України з Російської Федерації і, після того, як її було використано для атаки на авіалайнер рейсу МН17, її знову повернули на територію РФ.

С. Лойко – журналіст, письменник, фотограф, перекладач, кореспондент газети "Лос-Анджелес Таймс", автор численних репортажів з районів військово-політичних конфліктів. У 2014 році С. Лойко робив серію репортажів для "Лос-Анджелес Таймс" про події на сході України та став єдиним іноземним журналістом, що відвідав оточений бойовиками Донецький аеропорт. У вересні 2015 року було презентовано книгу "Аеропорт" про бої за Донецький аеропорт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА