11:16 22.05.2017

Генпрокуратура України просить суд про заочне засудження Азарова

2 хв читати
Генпрокуратура України просить суд про заочне засудження Азарова

Генеральна прокуратура України направила до суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

"Що стосується Азарова - ми закінчили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження", - сказав генпрокурор України Юрій Луценко під час воркшопу Transparency International "Як Україні нарешті досягти успіху у боротьбі з топ-корупцією і поверненні вкрадених активів?" у Києві в понеділок.

Він додав, що така сама ситуація у справі колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Як повідомлялося, М.Азаров обіймав посаду прем'єр-міністра України з 11 березня 2010 року по 28 січня 2014 року. Після Революції гідності в лютому 2014 року він виїхав із країни. Потім екс-прем'єр неодноразово виступав на російському телебаченні, де й повідомив, що нині проживає на території РФ.

Раніше Генпрокуратура України пред'явила обвинувачення екс-прем'єрові за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За версією прокуратури, М.Азаров, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, незаконно припинив восени 2012 року перевірку порушень у діяльності держпідприємства "Антонов". У результаті зазначених дій, за даними ГПУ, державі було завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 млн грн ($1,7 млн). Український суд за клопотанням прокуратури дав санкцію на арешт М.Азарова.

Генпрокуратура України оголосила Е.Ставицького в розшук 24 березня 2014 року. Його підозрюють у розкраданні коштів в особливо великому розмірі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА