15:40 08.06.2017

Єгипет запровадив тимчасові антидемпінгові мита на імпорт арматури з Китаю, Туреччини та України

2 хв читати
Єгипет запровадив тимчасові антидемпінгові мита на імпорт арматури з Китаю, Туреччини та України

Міністерство торгівлі і промисловості Єгипту в рамках антидемпінгового розслідування щодо сталевої арматури для будівництва походженням із Китаю, Туреччини та України запровадило тимчасові мита.

Як повідомляє єгипетське новинне агентство Ahram online з посиланням на міністра торгівлі Тарека Кабіла (Tarek Kabil), розмір антидемпінгових мит на китайську сталь встановлено на рівні 17%, турецьку - 10-19%, українську - 15-27%.

"Рішення ухвалене на підставі вивчення ситуації та покликане захистити місцевих виробників від завдання збитків з боку імпорту аналогічної продукції", - пояснив міністр у своїй заяві, якої цитує агентство.

Згідно з даними ЗМІ, термін дії тимчасових мит - чотири місяці.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних структурах, наразі немає офіційного оприлюднення цього рішення і, відповідно, українська сторона не отримувала офіційного повідомлення про запровадження мит, зокрема щодо постачання української арматури до Єгипту.

"Ми бачили заяву міністра торгівлі і промисловості Єгипту, проте ніякі документи після цього до посольства не надходили", - констатував співрозмовник агентства.

Як повідомляло Мінекономрозвитку і торгівлі України, Єгипет порушив антидемпінгове розслідування щодо сталевої арматури походженням із Китаю, Туреччини та України - єгипетська сторона офіційно повідомила Україні про початок розслідування 3 січня 2017 року. Оголошення про розслідування було опубліковане 22 грудня 2016 року в офіційному урядовому віснику Єгипту.

Під об'єкт розслідування потрапила сталева арматура за кодами 7213, 7214, 7227, 7228.

Арматуру до Єгипту постачають українські "ArcelorMittal Кривий Ріг" і група "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА