16:21 14.06.2017

Держрибагентство ініціює створення Фонду підтримки рибного господарства з очікуваним бюджетом 500 млн грн/рік

2 хв читати
Держрибагентство ініціює створення Фонду підтримки рибного господарства з очікуваним бюджетом 500 млн грн/рік

Державне рибне агентство і експерти Офісу підтримки реформ розробили законопроект, який передбачає створення Фонду підтримки розвитку рибного господарства, бюджет якого, за попередніми розрахунками, може становити 500 млн грн на рік.

"У 2016 році тільки за порушення правил рибальства рибному господарству було нараховано 35 млн грн збитків, 3,8 млн грн штрафів. Крім того, є надходження від компенсації за промисловий вилов, днопоглиблювальні роботи. Однак зараз ці кошти розпорошуються в бюджеті, не використовуються, щоб відновлювати рибні запаси. Фонд дозволить використовувати кошти, генеровані галуззю на її ж розвиток", - повідомив глава Держрибагентства Ярема Ковалів на прес-конференції в середу.

За попередніми розрахунками, бюджет Фонду на рік може становити близько 500 млн грн. Наповнюватися спеціальний фонд буде за рахунок плати за спеціальне використання водних біоресурсів, адміністративних стягнень за порушення законодавства про охорону водних біоресурсів, відшкодування шкоди, надходжень від міжнародних організацій, благодійних внесків і т. П.

"Кошти, потрапляючи у Фонд, будуть розподілені на нагальні потреби. Наглядова рада з представників держави, наукових кіл, громадянського суспільства розглядатиме проекти, на які ці кошти мають бути спрямовані. Серед них - наукові дослідження, відновлення рибних запасів у водоймах, забезпечення органів рибоохорони, підтримка підприємств займаються розведенням риби ", - зазначив глава відомства.

Передбачається, що звіти про діяльність Фонду і витрачені кошти будуть регулярно оновлюватися і бути відкритими в режимі онлайн.

У Держрибагентства розраховують, що після того, як запрацює Фонд, через три-п'ять років агентство зможе повністю профінансувати потреби, не використовуючи додаткове фінансування із загального фонду держбюджету.

За словами Я.Коваліва, зараз для забезпечення мінімальної потреби рибоохоронного патруля в новій техніці необхідно близько 140 млн грн.

"Оптимальна сума близька 200 млн. Для повного забезпечення необхідно 300 млн грн, а за фактом Держрибагентство в цьому році отримало 40 млн", - уточнив глава агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА