10:54 07.07.2017

Китайська CHEC розпочне днопоглиблювальні роботи в порту Южний у середині липня

2 хв читати
Китайська CHEC розпочне днопоглиблювальні роботи в порту Южний у середині липня

Китайська компанія China Harbour Engineering Сompany Ltd. (CHEC), яка виграла тендер на днопоглиблення в порту "Южний", вже направила перші судна для виконання робіт, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"У середині липня розпочнуться роботи і триватимуть до кінця березня 2018 року", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Хто забув, нагадую: ми скасували тендер на 1 млрд грн, на якому обрали більш ніж сумнівну компанію, оголосили новий. Переможцем обрано китайську компанію, яка входить до ТОП-5 світу, економія на двох тендерах на днопоглиблення становила понад 400 млн грн, судна вже в Україні ", - констатував міністр.

Як повідомлялося, Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) 18 травня 2017 року підписало контракт з CHEC на проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний". За умовами контракту, підрядник здійснить збільшення глибин підхідного каналу з 16 до 19 метрів, створить операційну акваторію завглибшки 16 м біля причалів №23-25. Бюджет проекту становить 1065 млрд грн.

Крім того, 25 травня АМПУ підписала другий контракт з China Harbour Engineering Сompany Ltd. на проведення реконструкції морського підхідного каналу в "Южному". За умовами цього контракту, CHEC здійснить днопоглиблення морського підхідного каналу та операційної акваторії причалів № 5 і № 6 морського порту "Южний" з 19 м до 21 м, також заплановано розширити морський підхідний канал зі 140 м до 210 м - 230 м.

Планований обсяг днопоглиблювальних робіт становить 3,5 млн куб. метрів. Вартість - 586 млн грн.

Заснована в 1980 році, China Harbor Engineering Company Ltd. (CHEC) є дочірньою компанією China Communications Construction Company Ltd (CCCC), має понад 60 філій в більш ніж 80 країнах світу. Компанія на сьогодні реалізує проекти вартістю $10 млрд, налічує понад 10 тис. співробітників.

Портфель одного з провідних світових інвестиційно-будівельноих холдингів CHEC містить, зокрема, суднобудування, днопоглиблювальні роботи і рекультивацію, дороги і мости, залізниці, аеропорти, складання устаткування.

Порт "Южний" засновано у 1978 році. Розташований на березі Аджаликського лиману і є найбільш глибоководним в Україні. Загальна протяжність причалів - близько 2,6 км. Порт має шість власних перевантажувальних комплексів.

В акваторії порту також працюють морські термінали різних форм власності: морський нафтотермінал "Южний", термінал ТОВ "Трансбункер-Південь" з перевалки нафтопродуктів, група "ТІС", спеціалізований перевантажувальний комплекс зернових вантажів ТОВ "Бориваж", комплекс з перевантаження та переробки тропічних олій ТОВ "Дельта Вілмар СНД".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА