11:36 12.05.2020

Квартальні результати роботи ДП "МТП "Южний"

3 хв читати

Державне підприємство "Морський торговельний порт "Южний" ставить виробничі рекорди та суттєво підвищує показники у першому кварталі 2020 року. Прогресивні зміни та комплексна оптимізація вантажних робіт забезпечують стійке зростання продуктивності.

У першому кварталі 2020 року ДП "МТП "Южний" обробило 4 млн 597,7 тис. тонн вантажів. Цей показник є історичним максимумом квартальної перевалки держстивідора. У березні 2020 року ДП "МТП "Южний" фіксує рекорд місячного перевантаження – 1 млн 777,3 тис. тонн вантажів (який оновлює у квітні 2020 року – 1 млн 981,7 тис тонн). Номенклатура вантажів включає руду, вугілля, чавун, зернові та продукти їх перероблення, мінеральні добрива. Основну частку склала руда – 83% від загального об’єму.

Протягом перших трьох місяців поточному року через Морський торговельний порт "Южний" пройшло 3 млн 374,4 тис. тонн експортних вантажів, що на 52% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Колектив підприємства обробив 3 млн 803 тис. тонн руди (+ 66%).

Спостерігається позитивна динаміка з обробки імпортних вантажів. ДП "МТП "Южний" прийняло 688,2 тис. тонн вантажів. Це вдвічі більше, ніж у першому кварталі 2019 року.

"Всупереч глобальних складних умов українська морська галузь розвивається. З початку року порт "Южний" кожен місяць встановлює нові рекорди. І це в умовах пандемії та кризи. Результати першого кварталу свідчать про ефективний менеджмент та високу віддачу портовиків", зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Держстивідор обробив 67 230 напіввагонів. Ця цифра перевищує показник минулого року на 48%. У першому кварталі окреслюється тенденція збільшення добової норми вивантаження напіввагонів. Рекордна кількість – 799 напіввагонів за добу 28 березня 2020 року (який оновлюється у травні 2020 року – 890 одиниць).

У першому кварталі 2020 року біля причалів ДП «МТП «Южний» оброблено 62 судна. З них 36 суден типу Capesize, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У кінці першого кварталу 2020 року завершився процес переходу на Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку та звітності, який почався з 1 січня 2018 року. Починаючи з 2019 року фінансова звітність підприємства складена відповідно до вимог цих стандартів.

Чистий прибуток за три місяці поточного року склав 221,316 млн грн, що на 210,949 млн грн більше (+2035%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 90% від нього перераховано на користь держави.

У першому кварталі держстивідор виплатив податків 234,704 млн грн, що на 110,538 млн грн більше (+89%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"У світі та Україні складна ситуація, морські порти є ключовими елементами економіки держави. Держстивідор "Южний" раціонально організовує роботу та підтримує бюджет країни. Рекордні місячні та квартальні показники, збільшена добова норма вивантаження напіввагонів та кількість оброблених суден типу Capesize – все це досягнуто завдяки ефективному плануванню та компетентної координації вантажних робіт", – коментує в.о. директора ДП "МТП "Южний" Олександр Олійник.

Довідка: Державне підприємство "Морський торговельний порт "Южний" розташоване в незамерзаючій глибоководній акваторії порту Південний, одного з найбільших і перспективних на Чорному морі. Спеціалізується на переробці навалочних, генеральних і тарно-штучних вантажів, які перевозяться морським, залізничним і автомобільним транспортом. Підприємство оперує п'ятьма глибоководними причалами, два з яких мають можливість обробляти судна типу Capesize, завантажуючи їх до повної вантажомісткості. Досягнута річна потужність роботи підприємства – 15,15 млн. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА