16:40 11.07.2017

Заяву Януковича долучено до матеріалів справи щодо вбивства правоохоронців у 2014-му та до "великої майданівської справи"

2 хв читати
Заяву Януковича долучено до матеріалів справи щодо вбивства правоохоронців у 2014-му та до "великої майданівської справи"

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що заяву колишнього президента України Віктора Януковича долучено до матеріалів кримінального провадження про вбивство правоохоронців у 2014 році та до "великої майданівської справи".

Як повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" С.Горбатюк, заяву В.Януковича попередньо долучено до матеріалів кримінального провадження про вбивство правоохоронців у 2014 році і до "великої майданівської справи", а окремо кримінальне провадження за заявою екс-президента не відкривалося.

У свою чергу адвокат В.Януковича Віталій Сердюк заявив, що Генпрокуратура вирішила розслідувати заяву екс-президента про здійснення організованою групою осіб у 2014 році захоплення влади з метою зміни меж території України, що призвело до загибелі людей.

"Генеральна прокуратура визнала за необхідне розслідувати державний переворот 2014 року і вже розпочала перевірку дій чиновників, які, за заявою нашого клієнта, причетні до його здійснення, у рамках кримінальної справи від 16.02.2014 (щодо вбивств і замахів на вбивство правоохоронців і військовослужбовців у лютому 2014 року)", - наводить слова В.Сердюка прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex у вівторок.

Як повідомлялося, 6 липня 2017 року В.Сердюк поінформував, що В.Янукович подав до Генпрокуратури заяву про держпереворот. "Прямо звинувачується Віктором Януковичем Аваков (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - ІФ), Кличко (мер Києва Віталій Кличко - ІФ), Луценко... Також йдеться про Наливайченка (екс-глава СБУ Валентин Наливайченко - ІФ), Парубія (голова Верховної Ради Андрій Парубій - ІФ), Пашинського (народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський - ІФ), Турчинова (секретар РНБО Олександр Турчинов - ІФ), Тягнибока (лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок - ІФ), Яценюка (екс-прем'єр України Арсеній Яценюк - ІФ) та інших осіб, причетних до відповідних подій", - розповів адвокат.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив, що за цією заявою буде відкрито кримінальне провадження і буде прийнято обґрунтоване законом рішення.

"Ми його, звичайно, розглянемо. Зареєструємо згідно з чинним законодавством кримінальне провадження про державний переворот, передамо до відповідного підрозділу Генпрокуратури, вивчимо і приймемо законом обґрунтоване рішення. Більш того, я зроблю все, що б це відбувалося без мого контролю", - сказав генпрокурор.

В.Януковича обвинувачують у державній зраді. Його справу розглядають в Оболонському районному суді м. Києва за спеціальною (заочною) процедурою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА