11:46 03.08.2017

Tesla надалі зазнає збитків і замовчує тему нових правил бухобліку

2 хв читати
Tesla надалі зазнає збитків і замовчує тему нових правил бухобліку

Американський автовиробник Tesla Motors Co. збільшив чистий збиток у другому кварталі 2017 року на 1,8% через швидке зростання витрат, до $ 336 млн, або $ 2,04 на акцію, хоча виторг компанії виріс більш ніж удвічі. Поки що в історії компанії було лише два прибуткових квартали, зокрема й липень-вересень 2016 року.

Водночас збиток виявився помітно меншим, ніж побоювалися аналітики, опитані S&P Global Market Intelligence: їхній консенсус-прогноз передбачав втрату $437 млн у II кварталі.

Квартальний виторг автовиробника підскочив майже на 120% у річному вираженні - до $2,79 млрд, ззаначається в звітності Tesla. Ринок у середньому очікував цей показник на рівні $2,52 млрд.

Зокрема доходи автомобілебудівного підрозділу збільшилися на 93%, генерації і зберігання електроенергії - у 73 рази.

Сукупні операційні витрати підскочили на 77%, до $907,5 млн.

Вільний грошовий потік Tesla залишається від’ємним - $ 1,16 млрд у минулому кварталі проти $144,4 тис. роком раніше.

Експерти занепокоєні тим, що Tesla не змалювала потенційних наслідків, пов'язаних з новими правилами відображення виторгу, хоча ці правила стосуватимуться всіх джерел зростання продажу Tesla. У компанії стверджують, що оцінку цих наслідків ще не завершено. Інші автоконцерни США, зокрема й Ford Motor Co. і General Motors Co. (GM), відреагували на зміни швидше, причому GM оцінила негативний ефект від них у $1 млрд.

Крім того, тривогу в аналітиків та інвесторів викликає вільне поводження глави Tesla Ілона Маска з даними про попередні замовлення на новий седан Tesla Model 3, стартова ціна якого становить $35 тис. І.Маск стверджував, що кількість замовлень перевищила 500 тис., хоча спочатку Tesla оголошувала лише про 373 тис. У середу він визнав, що Tesla отримала 518 тис. заявок, але деякі з них були потім скасовані, тому підсумкова кількість - 455 тис. Не виключено, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США знову зацікавиться недбалими заявами Tesla.

Акції Tesla подорожчали на 7,5% на електронних торгах у четвер. Капіталізація компанії підскочила більш ніж на 50% з початку року, до $ 52,5 млрд

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА