15:58 04.08.2017

НБУ не отримував документів від нових потенційних інвесторів на купівлю українського Сбербанку та Промінвестбанку

1 хв читати

Національний банк України (НБУ) не отримував документів від нових потенційних інвесторів на купівлю українського Сбербанку та Промінвестбанку (всі - Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

"Національний банк України підтверджує, що 3 серпня 2017 року пакет документів від громадянина Республіки Білорусь і Республіки Кіпр Віктора Прокопені для погодження опосередкованого (через ВАТ "Паритетбанк") придбання 100% акцій ПАТ "Сбербанк" відкликано. Документи для погодження придбання істотної участі в ПАТ "Сбербанк" від інших потенційних інвесторів до НБУ не надходили", - повідомила прес-служба.

Стосовно іншого банку з російським капіталом - Промінвестбанку - в прес-службі регулятора зазначили, що 14 липня до НБУ надійшов лист від представників українського бізнесмена, власника та президента компанії DCH Олександра Ярославського, в якому було висловлено намір у майбутньому подати до НБУ пакет документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку. Станом на 3 серпня О.Ярославський не подавав документів на придбання істотної участі в Промінвестбанку, йдеться в повідомленні

Як повідомлялося, днями компанія білоруського бізнесмена В.Прокопені VP Capital відкликала з НБУ заявку на придбання українського Сбербанку.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ 28 липня ухвалив рішення відмовити в погодженні придбання істотної участі Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову в Сбербанку, Максиму Микитасю та Павлу Фуксу - в Промінвестбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА