16:47 04.08.2017

Гриневич: Високогірні селища мають отримати додаткове фінансування доріг і шкіл

1 хв читати
Гриневич: Високогірні селища мають отримати додаткове фінансування доріг і шкіл

Освіта у високогірних районах потребує більших фінансових вкладень, ніж школи, які працюють у кращих умовах, заявляє міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Отже, визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. Передусім це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж, шкіл", - сказала міністр під час IV Карпатського форуму народовладдя, присвяченого питанням освіти в гірських і високогірних районах України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, в населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей у гірській місцевості функціонують 535 шкіл (3,2% від загальної кількості в Україні), в них навчають 78,7 тис. учнів (2% від загальної кількості школярів). Зокрема, в Закарпатській області у високогірній місцевості працює 105 шкіл (майже 11 тис. учнів); в Івано-Франківській - 245 шкіл (46,8 тис. учнів), у Львівській - 157 шкіл (понад 15,5 тис. учнів); у Чернівецькій - 28 шкіл (більше ніж 5,3 тис. учнів).

У форумі також взяли участь народні депутати Олег Березюк, Іван Рибак, Сергій Соболєв і Олександр Шевченко, які ознайомилися зі станом навчальних закладів і доріг та відвідали дві школи в гірській місцевості.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА