16:47 06.09.2017

Мінагропрод України заявляє про відсутність дефіциту на ринку м'яса птиці

2 хв читати
Мінагропрод України заявляє про відсутність дефіциту на ринку м'яса птиці

Виробництво м'яса птиці в Україні в 2017 році становитиме 1,197 млн тонн за попиту 1,055 млн тонн, прогнозує Міністерство аграрної політики та продовольства.

"Цього року ми прогнозуємо, що виробництво м'яса птиці становитиме 1,197 млн тонн за попиту 1,055 млн тонн. Говорити про те, що у нас є дефіцит на ринку, незважаючи на підвищений попит, некоректно", - сказав директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Микола Мороз під час робочої зустрічі щодо цінової ситуації на ринку курячого м'яса.

За його словами, рекомендована Міністерством охорони здоров'я структура споживання м'ясних продуктів передбачає 16,6 кг м'яса птиці на душу населення на рік, але з огляду на переорієнтацією українців на дешевше в сегменті м'ясо птиці рівень споживання перевищує норму.

"Ми очікуємо, що в 2017 році споживання м'яса птиці буде на рівні 24,8 кг на душу населення. Ми бачимо підвищений попит на цей вид продукції", - зазначив він.

Мінагропрод очікує, що цього року на ринку м'яса споживання становитиме 2,2 млн тонн, виробництво на рівні 2,3 млн тонн.

"Імпорт на ринку м'яса, якщо не буде надзвичайних ситуацій, буде на рівні 193 тис. тонн, експорт очікуємо на рівні 305 тис. тонн щодо всіх видів. Експорт м'яса птиці становитиме 240 тис. тонн, імпорт - близько 100 тис. тонн і суттєво не вплине на ринок", - зазначив директор департаменту.

Як повідомлялося з посиланням на митні дані ДФС, Україна за підсумками січня-червня 2017 року експортувала 147,42 тис. тонн м'яса птиці і субпродуктів, що на 38,5% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Імпорт м'яса птиці та субпродуктів за січень-червень збільшився на 43% - до 46,46 тис. тонн.

Експорт м'яса птиці та субпродуктів у 2016 році збільшився на 48,9% - до 240,16 тис. тонн. Імпорт цієї продукції зріс на 36% порівняно з 2015 роком - до 83,3 тис. тонн порівняно з 2015 роком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА