11:08 13.09.2017

НБУ спростовує повідомлення у ЗМІ про виселення "Студії 1+1" з орендованого приміщення

2 хв читати
НБУ спростовує повідомлення у ЗМІ про виселення "Студії 1+1" з орендованого приміщення

Національний банк України (НБУ) спростовує поширену деякими ЗМІ повідомлення про нібито виселення ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" з орендованих приміщень в будівлі, розташованій за адресою вул. Кирилівська, 23 в Києві, повідомляється на веб-сайті центробанку .

"Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", ані до орендодавця ТОВ "Поділ Нерухомість" (обидва - Київ) з вимогою звільнити приміщення на вул. Кирилівській, 23", - наголошується в повідомленні.

Нацбанк розцінює поширення такої маніпулятивної та спотвореної інформації спробою вплинути на рішення центробанку щодо погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ "Поділ Нерухомість".

При цьому НБУ нагадує, що нежитлові приміщення житлово-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23 є власністю "Поділ Нерухомість". Ці приміщення в 2014 році передані в заставу для забезпечення виконання зобов'язань за кредитом, наданим Нацбанком ПриватБанку в 2009 і 2014 рр. Приміщення в зазначеному будинку у "Поділ Нерухомість" орендує "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", про що зазначено у відповідному договорі оренди.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від листопада 2014 за фактом зловживання своїм службовим становищем та заволодіння посадовими особами ПриватБанку чужим майном в особливо великих розмірах. В рамках цього розслідування суд 28 серпня цього року надав прокуратурі на місяць дозвіл на проведення із залученням експерта огляду приміщень на вул Фрунзе, 23 (зараз - Кирилівська) загальною площею 10,8 тис. кв. м, що належать ТОВ "Поділ Нерухомість".

У цій же справі суду 7 вересня видав постанову про арешт із забороною на відчуження та розпорядження зерноморським перевантажувально-складським комплексом зернових вантажів "Бориваж" в Одеській області, який належить ТОВ "Агротермінал Логістик" (Запоріжжя).

Прокуратура стверджує, що посадові особи ПриватБанку заволоділи понад 19 млрд грн виділеного Нацбанком рефінансування, після чого виділили підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар кредити в сумах від $18 млн до $73 млн, які, в свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів.

"Однак товари не доставили, грошові кошти дотепер не повернуто", - йдеться в матеріалах суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА