14:15 13.09.2017

Черновецький не розуміє, чому його оголошують у розшук в Україні, де він не живе вже 6 років

2 хв читати
Черновецький не розуміє, чому його оголошують у розшук в Україні, де він не живе вже 6 років

Колишній мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що українським правоохоронним органам давно було передано інформацію про його адресу проживання, і звинувачує генпрокурора України Юрія Луценка в умисному замовчуванні цих даних від СБУ для затягування слідства щодо нього.

"Я ніколи не ховався від правоохоронних органів, і вони прекрасно знають, де мене шукати. Мої адвокати давним-давно подали інформацію про мою адресу до прокуратури. Мені, як юристу, абсолютно незрозуміло, чому мене оголошують у розшук в Україні, де я не проживаю! В Україні мене немає вже майже 6 років і, перш, ніж оголошувати мене в Україні в розшук, СБУ мала б поцікавитися в прокуратури і у моїх адвокатів - де я перебуваю. Навіщо мене шукати там, де мене немає", - написав Л.Черновецький на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Розповідаючи про причини таких дій, він заявив: "Я цілком упевнений в тому, що Луценко" забув "повідомити СБУ про те, що він кілька разів отримував офіційні документи про моє фактичне місцеперебування! Навіщо так бездумно і безглуздо задіювати державний ресурс?".

Л.Черновецький вважає, що прокуратура навмисно зволікає із зупиненим з незрозумілих йому причин слідством, щоб не дати екс-меру Києва можливості захиститися від висунутих обвинувачень.

"Нічого ... я трохи почекаю, рано чи пізно всі винні в моєму незаконному переслідуванні, будуть законно і суворо покарані", - написав колишній градоначальник Києва.

Як повідомлялося, 14 липня 2017 року Л.Черновецького повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

25 липня слідчі Генпрокуратури України отримали дозвіл суду на затримання Л.Черновецького для приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

12 вересня СБУ оголосила Л.Черновецького в розшук. Згідно з інформацією на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі "Розшук", Л.Черновецького розшукує СБУ як особу, що переховується від органів прокуратури. Зазначена дата зникнення - 24 липень 2017 року, місце зникнення не названо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА