14:59 13.09.2017

Лавриновичу вручили копію клопотання прокуратури про арешт, яке розгляне Печерський райсуд

3 хв читати
Лавриновичу вручили копію клопотання прокуратури про арешт, яке розгляне Печерський райсуд

Колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу вручено копію клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке розгляне Печерський районний суд м.Києва.

"Мені вручили копію клопотання про мій арешт. Це означає, що завтра в Печерському районному суді м. Києва буде це клопотання ... суд розгляне коли, в який день буде це питання поставлено на розгляд", - сказав О.Лавринович журналістам у середу після відвідування Генеральної прокуратури України у зв'язку з розслідуванням справи про участь у захопленні держвлади в 2010 р.

Він зазначив, що та стаття, яку йому інкримінує слідство, не передбачає іншого запобіжного заходу, окрім арешту (зокрема немає альтернативи у вигляді застави).

"Іншого запобіжного заходу, окрім арешту, не передбачено за цією статтею. Тому вони, розуміючи це, вирішили, що якщо вони наполягатимуть, якщо я буду давати свідчення, які вони хочуть, то я буду на волі. Але для мене правда, законність і честь набагато важливіші за питання перебування на свободі ", - сказав О.Лавринович.

"Пояснювали (представники прокуратури клопотання про арешт - ІФ.) лише формальними підставами - що справу відкрито за тією статтею, за якою ми маємо право вносити клопотання про арешт. На запитання, чи давав я колись (підстави - ІФ.) своєю поведінкою в спілкуванні з правоохоронними органами, хоч раз порушував якісь норми Кримінального процесуального кодексу або є якісь ризики того, то я не з'являтимуся в суді, відповідь була "ні"... Вони вирішили це робити (подавати клопотання про арешт - ІФ) , а далі вже справа суду - прийняти рішення відповідно до закону", - зазначив екс-міністр юстиції.

За його словами, клопотання про його арешт буде подано до Печерського районного суду в четвер, 14 вересня, а суд вже призначить дату його розгляду.

Як повідомлялося, 6 вересня 2017 генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту України Віктору Януковичу і екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні разом з іншими особами державної влади в Україні шляхом конституційного перевороту в 2010 році. "Повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) екс-президенту В.Януковичу і екс-міністру юстиції О.Лавриновичу в здійсненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, зокрема шляхом вжиття заходів з незаконної, без рішення ... Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування", - написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Конституційний Cуд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши президенту частину втрачених повноважень. Рішення КС, по суті, ввело в дію Конституцію 1996 року.

1 жовтня 2010 року текст "нової Конституції" був опублікований у спецвипуску бюлетеня "Офіційний вісник України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА