16:51 28.09.2017

Не менш 51% акцій "Турбоатома" має залишитися державним - Гройсман

2 хв читати
Не менш 51% акцій "Турбоатома" має залишитися державним - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що контрольний пакет акцій (51%) ПАТ "Турбоатом" має залишатися у власності держави.

"Турбоатом" має залишатися не менше 51% у власності, тобто у контрольній власності держави і крапка", - сказав він на брифінгу після наради "Стратегічні напрями розвитку машинобудування України: від регіональних ініціатив до національної промислової політики "в Харкові в четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

При цьому прем'єр зазначив, що в Україні в приватизації заборонено брати участь представникам країни-агресора, тобто Росії.

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Турбоатом" (Харків), найбільший в Україні виробник турбінного обладнання, в якому понад 75% акцій належить державі, планує реорганізуватися в приватне АТ (ПАТ).

За даними НКЦПФР, станом на другий квартал поточного року державі належить понаде 75,2241% акцій ПАТ "Турбоатом", великим міноритарним власником є венчурний інвестфонд "Сьомий" під управлінням КУА "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язаної з підприємцем Костянтином Григоришиним. Він володіє 15,3416% акцій.

Напередодні В.Гройсман на засіданні Нацради реформ при президентові України "назвав ПАТ "Турбоатом" у переліку пропонованих до приватизації об'єктів.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

У січні-червні 2017 року підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 372,37 млн грн, що на 13,5% менше аналогічного показника за той самий період 2016 року, чистий дохід ПАТ зберігся майже на рівні січня-червня минулого року, становивши 1 млрд 053 млн грн.

Водночас у другому кварталі поточного року "Турбоатом" збільшив чистий прибуток на 65,8% до аналогічного періоду 2016 року - 252,51 млн грн, чистий дохід зріс на 33% - до 719 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА