13:32 13.10.2017

СБУ блокувала схему фінансування "ЛНР" через махінації з соцвиплатами

2 хв читати
СБУ блокувала схему фінансування "ЛНР" через махінації з соцвиплатами

Співробітники Служби безпеки України блокували схему фінансування незаконного угруповання так званої ЛНР через схему з одержанням пенсій громадянами з тимчасово окупованих територій Луганської області.

"Протиправну схему організував учасник одного з незаконних збройних формувань "ЛНР". Він залучив до реалізації сім'ю переселенців із Луганська, кур'єра-перевізника та ще кількох людей. Зловмисник підшукував на Луганщині людей пенсійного віку, пропонував оформлювати й отримувати в Харкові українські пенсії через нього як посередника", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Співробітники української спецслужби задокументували, що після зняття грошей із карток кур'єр переправляв їх до "ЛНР" організатору. Потім учасник угруповання віддавав частину суми пенсіонерам, а решту грошей забирав собі та спільникам.

Орієнтовний прибуток зловмисників становив близько 500 тис. грн.

Оперативники СБУ провели низку санкціонованих обшуків у Харкові й Попасній Луганської області в автомобілях і будинках учасників схеми.

"Під час їх проведення правоохоронці вилучили понад 60 банківських карток, переселенські довідки та копії паспортів громадян, які проживають на неконтрольованих територіях. У зловмисників вилучено понад 100 тис. грн і "чорну бухгалтерію", яка підтверджує проведення операції", - зазначено в повідомленні.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтями 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) і 258-5 (фінансування тероризму).

Під час досудового слідства перевіряється інформація про участь у схемі чиновників державних соціальних установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА