13:23 24.10.2017

Святошинський суд звернувся до ГПУ та органів судового управління через дії соратників Коханівського

2 хв читати
Святошинський суд звернувся до ГПУ та органів судового управління через дії соратників Коханівського

Святошинський районний суд міста Києва офіційно звернувся до Генеральної прокуратури України, Вищої ради правосуддя та Ради суддів України стосовно подій 23-24 жовтня під час розгляду питання про запобіжний захід для командира "Добровольчого батальйону ОУН" Миколи Коханівського.

"Вважаю дії вищевказаних осіб, а особливо участь у цих подіях народних депутатів України, неприпустимими, протиправними, такими, що створюють тиск на суд і є прямим втручанням у здійснення правосуддя з метою перешкодити виконанню службових обов'язків та містять ознаки адміністративного та кримінального правопорушення", - наводить слова в. о. голови суду Андрія Скоріна прес-служба Святошинського райсуду.

Він зазначив, що через дії прибічників М.Коханівського були зірвані заплановані інші судові засідання, чим були порушені права учасників процесу, зокрема в кримінальному провадженні щодо вбивств на Майдані 20 лютого 2014 року, засідання за яким було призначене на 11:30 вівторка.

У суді зазначають, що станом на 11:00 24 жовтня залу засідань розблоковано силами Національної поліції України, порушників громадського порядку затримано, тривають слідчі дії.

"Додатково повідомляємо, що у зв'язку з подіями роботу суду заблоковано. Суд просить учасників судових засідань уточнювати інформацію щодо слухання справ за телефоном: 044-236-52-31. Про відновлення роботи судової установи буде оголошено додатково на офіційному сайті суду", - йдеться в повідомленні.

Нині Святошинський суд розглядає лише питання про обрання запобіжного заходу М.Коханівському.

21 жовтня біля станції метро "Академмістечко" в Києві сталася бійка зі стрільбою з травматичної зброї за участю М.Коханівського, внаслідок чого одна людина дістала поранення.

23 жовтня до Святошинського суду надійшло клопотання старшого слідчого районного управління Національної поліції в Києві про обрання запобіжного заходу М.Коханівському, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА