15:08 24.10.2017

На Соболєва може бути зроблено подання про скасування недоторканності, - Луценко

2 хв читати
На Соболєва може бути зроблено подання про скасування недоторканності, - Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає можливості подання до Верховної Ради про скасування депутатської недоторканності народного депутата з фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва.

"Щойно у нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити і подання про скасування депутатської недоторканності", - сказав Ю.Луценко журналістам у вівторок у Києві.

На думку генпрокурора, провина Є.Соболева обтяжується ще і тим, що він "позиціонує себе як організатор усього, що відбувалося під стінами (парламенту - ІФ)".

Генпрокурор також розповів, що депутат побив одного з учасників мітингу, ветерана АТО, що, на його думку, характеризує Є.Соболева, як організатора мітингу, "який дозволяє ставити намети тільки своїм, певним особам, і протестувати лише за їхніми, заздалегідь визначеними цілями і методами".

Ю.Луценко висловив здивування, що народні депутати, організатори акції, не вибачилися за дії тих, хто бив правоохоронців і депутатів, хто бив колишніх учасників АТО.

"Моральні вибачення могли б дещо знизити градус агресії, однак в плани пана Соболєва, Саакашвілі (лідер партії "Рух новий сил "Міхеїл Саакашвілі - ІФ), Семенченка (народний депутат фракції "Самопоміч" Семен Семенченко - ІФ), очевидно, таке просте вибачення і зниження градуса не входять - вони націлені на пошук провокації, оскільки велика частина цієї екстремістської групи шукає крові", - сказав генпрокурор.

"Я знаю про це. Ми маємо законно отримані результати оперативної діяльності - вони шукають крові, і ми робимо все, щоб кров не пролилася", - додав Ю.Луценко.

За його словами, "невелика група екстремістів - від 150 до 200 осіб, які, займаючись абсолютно безпідставним оскаженілим популізмом, пробують нав'язати державі свої вимоги, які не базуються на жодних законних прикладах і не мають під собою ніякого правового підґрунтя".

Генпрокурор додав, що, за його інформацією, ці люди закуповують зброю, і Національна поліція вже затримала людей "з оточення цієї вузької групи екстремістів при закупівлі зброї". За його словами, у сам день мітингів були виявили дві точки зберігання зброї в центрі Києві.

Ю.Луценко наголосив, що "насильство каратиметься - і в інтересах учасників мітингу, і всієї країни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА