11:03 26.10.2017

Управління держохорони не гарантувало безпеки нардепа Мосійчука

1 хв читати
Управління держохорони не гарантувало безпеки нардепа Мосійчука

Управління державної охорони не забезпечувало охорони народного депутата України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігоря Мосійчука, який дыстав поранення унаслідок вибуху увечері 25 жовтня, повідомив начальник УДО Валерій Гелетей.

"Управління державної охорони не гарантувало безпеки пану Мосійчуку", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер.

В.Гелетей пояснив, що в законі прописано процедуру, кому забезпечує безпеку УДО, наводиться перелік посад і відповідних указів президента.

"Ні народний депутат, ні начальник УДО не мають права вирішувати це питання самостійно", - вказав він.

Розповідаючи про можливі версії події з І.Мосійчуком, В.Гелетей зауважив, що версій буде багато, але найбільш вірогідна, на його думку, - політична діяльність нардепа.

Як повідомлялося, увечері 25 жовтня в Києві на виході з офісу телеканалу "Еспрессо" стався вибух, унаслідок якого загинуло двоє і дістали поранення троє осіб, зокрема народний депутат від "Радикальної партії" І.Мосійчук і політолог Віталій Бала, яких одразу ж госпіталізували і прооперували. Загиблі - двоє поліцейських: охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір (помер дорогою до лікарні) і місцевий житель 36-річний Михайло Мормель.

Вибух кваліфіковано як теракт. Слідство перебуває під контролем СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА