15:19 27.10.2017

Мосійчук надав свідчення СБУ і просить журналістів не турбувати інститут Шалімова до понеділка

3 хв читати
Мосійчук надав свідчення СБУ і просить журналістів не турбувати інститут Шалімова до понеділка

 Народний депутат України фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук, який постраждав унаслідок теракту біля будівлі телеканалу "Еспресо" в середу ввечері, заявляє, що вже надав свідчення Службі безпеки України.

На брифінгу в п'ятницю в Інституті хірургії і трансплантології ім. Шалімова в Києві, де він проходить лікування, відповідаючи на запитання журналістів, з чим, на його думку, пов'язаний замах, парламентар сказав: "Усі версії про те, що це не з Мосійчуком пов'язано, а з кимось іншим - це повня маячня. Я надав свідчення СБУ, тому я не можу розголошувати інформацію".

"Єдине, що скажу, як і говорив раніше, - це замах на мене, замах на нашу Радикальну партію, замах на нашого лідера, замах на кожного українця, щоб налякати кожного українця. Я упевнений, що замовники сидять у Москві, а виконавці десь ходять серед нас, київськими вулицями. Подробиць конкретних я поки що сказати не можу через те, що йде слідство, і я хотів би, щоб СБУ дійсно продемонструвала свій професіоналізм, і виконавців, а потім і замовників було знайдено", - сказав І.Мосійчук.

Він зазначив, що заздалегідь анонсував свій ефір на телеканалі "Еспресо" перед вибухом і мопед із вибухівкою встановили за 20 хвилин до його виходу з будівлі телеканалу. "Це якраз і спростовує версію, що замах був на другого міліціонера, який проходив випадково", - пояснив депутат.

І.Мосійчук зазначив, що пам'ятає момент вибуху: "Я пам'ятаю все, я не втрачав свідомості".

Депутат розповів, що в той момент із ним був лише один охоронець - загиблий Руслан Кушнір. "І те, він менше ніж місяць зі мною був. Я не користувався охороною після того, як з мене зняли державну охорону "Альфа". Я не користувався, але я відчував, що є загроза, я написав заяву на МВС, і мені було виділено охорону. Ось Руслан зі мною працював менше місяця", - розповів І.Мосійчук.

"Перше, що я зроблю, коли вийду з лікарні, це відвідаю постраждалих і могили загиблих, особливо Руслана", - додав парламентар.

На запитання про стан свого здоров'я він відповів, що у нього великі проблеми з правою ногою. "Уся права сторона пошкоджена, і тому я не можу встати поки що... Зовні може і краще виглядаю, але болі навіть сильніші, ніж учора", - розповів І.Мосійчук.

На запитання про те, що говорять лікарі про його здоров'я, депутат відповів: "Що лікуватимуть. У цьому інституті мені вже раз життя врятували. Думаю, і вдруге врятують". "Схоже, що операція буде ще одна, а може, й не одна - це будуть лікарі вирішувати", - додав він

Депутат анонсував свій наступний брифінг на понеділок, 30 жовтня, і звернувся до журналістів із проханням не звертатися в Інститут ім. Шалімова з пов'язаних із ним питань до цього. "Я хотів би до вас звернутися, шановані колеги журналісти. Я в понеділок ще раз вийду, якщо буде цікаво, ще раз дам прес-конференцію, щоб просто не заважати інституту, тому що тут нервують усі; до мене приходять", - сказав І.Мосійчук.

Нині, за інформацією співробітників Інституту ім. Шалімова, консиліум лікарів вирішує питання про необхідність операції депутатові.

Як повідомлялося, ввечері 25 жовтня в Києві на виході з офісу телеканалу "Еспресо" стався вибух, унаслідок якого загинуло двоє й дістало поранень троє людей, зокрема народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, яких одразу ж госпіталізували та прооперували. Загиблі - двоє поліцейських: охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір (помер дорогою до лікарні) та місцевий житель 36-річний Михайло Мормель. Вибух кваліфікований як теракт. Слідство перебуває під контролем СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА