15:18 26.10.2017

Лауреатом премії Сахарова 2017 року стала демократична опозиція Венесуели

1 хв читати

Лауреатом премії імені Андрія Сахарова "За свободу думки" за 2017 рік стала група діячів демократичної опозиції Венесуели, що "чинить опір деградації демократії, прав людини і економіки у країні".

Лауреатів оголосив у четвер голова Європейського парламенту Антоніо Таяні на пленарній сесії Європарламенту у Страсбурзі.

До групи лауреатів включено депутатів парламенту Венесуели і політичних в'язнів.

Лауреатів було обрано з трьох номінантів-фіналістів на нараді керівників політичних фракцій Європарламенту.

Представник політичної групи Європейської народної партії Хосе Ігнасіо Салафранка, який висунув кандидатуру демократичної опозиції Венесуели на отримання премії, в своїй заяві висловив сподівання на те, що присудження премії надихне венесуельських демократів у боротьбі за демократію і свободу.

Церемонія вручення премії відбудеться в Страсбурзі 13 грудня.

У трійку фіналістів у 2017 році входили також правозахисниця з Гватемали Аура Лоліта Чавес Ішкакік і шведський журналіст, драматург і письменник еритрейського походження Давіт Ісаак, заарештований у 2001 році владою Еритреї.

Премія у сфері прав людини заснована в 1988 році Європейським парламентом на честь академіка Андрія Сахарова. Премію вручають особам, які зробили "визначний внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА