10:14 08.11.2017

C 8 листопада на радіо лунатиме не менше 30% пісень українською мовою

2 хв читати
C 8 листопада на радіо лунатиме не менше 30% пісень українською мовою

 C 8-листопада частка україномовних пісень на радіо має становити 30%, а не 25%.

У середу в Україні починається наступний етап впровадження законопроекту про квоти україномовних пісень і передач на радіо – вступає у силу норма, передбачена перехідними положеннями закону № 1 421-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій" .

Як заявив напередодні віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, за рік дії українських квот радіоаудиторія значно збільшилася. "З 8 листопада квота для пісень українською мовою на радіо зростає з 25% до 30%. Але вже зараз радіостанції перевиконують цю квоту, в середньому в країні частка пісень українською мовою в ефірі радіостанцій становить 32%. Дуже радісно, що квоту виконують незалежно від регіону. Це показує, що абсолютно природними є норми, закладені в законі. Це нормально для країни, коли український слухач, натиснувши кнопку радіоприймача, може почути пісні українською мовою", - цитує В.Кириленка портал http://detector.media.

Він також заявив, що "радіоаудиторія не зменшилася, а збільшилася, і жодна радіостанція через квоти не припинила свого існування".

Розрахунок квоти стосується загального обсягу пісень протягом доби, а також включених в ефірі з 7:00 до 14:00 та у часовому проміжку 15:00 - 22:00.

Крім того, З 8 листопада 2017 року частка передач, зокрема новинних, аналітичних або розважальних блоків, має становити не менше 55% (раніше квота становила 50%).

Згідно з даними Нацради з телебачення і радіомовлення, в жовтні поточного року, на українських радіостанціях квота українських пісень у середньому становила 32%, а частка ведення передач державною мовою - 81%.

За даними Нацради, найбільшу частку українських пісень зафіксовано в ефірі радіостанції ""Країна ФМ"" (100%), а також радіостанцій Суспільного мовлення: ""Промінь" - 98%, "Українське радіо" - 90%, "Культура" - 66%.

Моніторинг у жовтні охопив ефір 16-ти радіостанцій: "Українське радіо" (НДТУ), "Промінь" (НГТУ), "Культура" (НГТУ), "Країна ФМ", "П'ятниця", "Русское радио - Украина", "Мелодія ФМ", "Перець ФМ", "Авторадіо", "Люкс ФМ", "Шансон", Kiss FM, "Наше радіо" , "Ретро ФМ", "Хіт ФМ", ""радіо Ера".

Очікуються результати моніторингу 179-ти місцевих і регіональних радіостанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА