17:16 10.11.2017

Нацрада оштрафувала пов'язану з мером Львова "Люкс ФМ" за брак українських пісень

2 хв читати
Нацрада оштрафувала пов'язану з мером Львова "Люкс ФМ" за брак українських пісень

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф у 50,5 тис. грн на ПАТ "Радіокомпанія Люкс" (Київ, позивні "Люкс ФМ"), великим акціонером якої є дружина мера Львова Андрія Садового Катерина Кіт-Садова, за недотримання вимог законодавства про обов'язкову частку звучання в ефірі пісень українською мовою.

"Моніторингом Національної ради від 1 серпня зафіксовано порушення вимог частини другої статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення", оскільки частка пісень державною мовою в проміжок часу з 07:00 до 14:00 становила 23,5%", - зазначається в повідомленні Нацради в п'ятницю.

Відомство уточнює, що штраф в розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору оформлено рішенням від 9 листопада за результатами позапланової перевірки.

Нацрада нагадує, що відповідно до закону, що набув чинності 8 листопада 2016 року, частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій протягом першого року його дії повинна становити 25%, другого року - 30%, третього року - 35%.

О.Кіт-Садова на кінець 2016 року володіла безпосередньо 1% акцій ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" і опосередковано 49% акцій через ПрАТ "ТРК Люкс", в якій її частка становила 76,7838%.

Іншими акціонерами ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" на кінець 2016 року було Роман Андрійко - 40% і Оксана Андрійко - 10%, яким також належало відповідно 13,1066% і 10,1096% у "ТРК Люкс".

До структури групи також входить ТОВ "Захід.нет", "Радіо Континент", "Телерадіокомпанія Радіо великих доріг", "Контакт-Інформ".

ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" в 2016 році збільшила чистий прибуток у 8,6 рази - до 0,3 млн грн, а чистий дохід - на 26,9% - до 4,47 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА