16:41 13.11.2017

Суд продовжив арешт колишньому прапорщику ЗСУ Одинцову

2 хв читати
Суд продовжив арешт колишньому прапорщику ЗСУ Одинцову

Дарницький районний суд м. Києва продовжив до 10 січня 2018 року термін тримання під вартою колишньому військовослужбовцю Збройних сил України прапорщику Максиму Одинцову, якого обвинувачують у державній зраді.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок. Також головуюча у справі суддя своїм рішенням оголосила перерву в розгляді справи М.Одинцова до 12:30 21 грудня.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2016 року військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх українських військовослужбовців Олександра Баранова та М.Одинцова, які зрадили присягу і перейшли на бік країни-агресора. Їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв'язку з чим були оголошені в розшук. В подальшому вони уклали контракти щодо проходження військової служби у ЗС РФ.

20 листопада 2016 року співробітники СБУ затримали цих дезертирів на адміністративній межі з Кримом біля пункту пропуску "Чонгар" (Херсонська обл.). Суд ухвалив рішення про їх арешт на два місяці з альтернативою внесення застави. Згодом можливість застави суд скасував.

Суд відмовився об'єднати в одне провадження справи М.Одинцова і затриманого разом із ним О.Баранова. Справу О.Баранова розглядає Подільський районний суд Києва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА